Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

    Калории – какво трябва да знаем за тях?

    /
    541 Views
    img

    хранене и калорииЩе Ви запознаем с няколко ефикасни метода за изразходване на калории, което е добри новини за всички дами които искат да са във форма. Какво всъщност е това калория и какво е нужно да знаем за нея, това е мерната единица която показва колко енергия се изразходва при ежедневни упражнения и обратното, колко се натрупва при употребата на определени храни и напитки. Ежедневната консумация и зареждането на организма с енергия е нужно за правилното функциониране на органите ни и на самия организъм като цяло.

    Повечето спортисти имат специалисти в тази област които се грижат за тяхната правилна диета, като изработват специални планове за приема на храни и напитки, това довежда до достигане на оптимална форма по време на състезания.

    За обикновенните хора не е нужно чак толкова тясно специализирана диета, нужно е да се знае основни неща в тази сфера, като за целта има специализирани калкулатори с които можете да изчислите какъв е приема на калории според менюто Ви вкъщи, и какъв е разхода според вида на упражненията или спорта който тренирате.

    Трябва да отбележим, че за всеки един от нас, приема и разхода на калории е строго индивидуално, това е така защото метаболизмът на всеки организъм работи по различен начин, за което има редица фактори като възраст, вид и тип телосложение, пол, тегло, начин на живот и други.

    Като цяло има средин норми които са общоприети за определени възрасти, да речем , че тичате около половин час на ден, това ще изгори около 600 калории, докато ако плувате същото време ще изгорите около 1000 калории.

    Напоследък все по-често навлиза в употреба зелен чай, като една чаша от тази напитка съдържа само 2-3 калории, но за сметка на това ще увеличи скоростта на метаболизма с 5%.

     

    Пийте повече вода, това е друг метод за изгаряне на калории, като иследвания показват, че пир употреба на 8 чаши вода на ден допринасят за увеличаване на горенето на калории с над 30%.
    Добавяйте пресен лимонов сок във водата, това ще ви даде повече витамин С и ще ви донесе с до 25% по-малко изразходване на калории по време на тренировка.

     

    За да не Ви пълним главите с излишни диети, спазвайте основните принципи на хранене, повече плодове и зеленчуци, риба и месо, пълнозърнест хляб и обезмаслени продукти, спортувайте и се радвайте на живота.

    Leave a Comment

    This div height required for enabling the sticky sidebar