Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  7 малко известни екзотични плода

  /
  533 Views
  img

  екзотични плодовеВсеки един от нас се е срещал с екзотичните плодове на сергията в кварталния пазар. Нека оставим настрана добре познатите ни богати на витамини плодове и се запознаем с няколко за които дори и не сте чували.

  №1 Пепино – този плод е от рода на картофените, на външен вид е като пъпеш, както и по аромат и вкус. Ако е узрял добре е идеален за консумиране в плодови салати, а при неузрял плод можете да го опечете като ябълка или тиква във фурната.

  №2 Гранадила – приближава се най-близко до Маракуята като род и произход. Жълто-оранжев на цвят, с многобройни семки обвити в ципа растящи на увиснали в джунглата лиани, консумира се както и маракуята.

  №3 Карамбола – свеж и ароматен плод подходящ за приготвяне на сладкиши и пудинги, използва се и в задушени ястия, като се съчетава добре с авокадо и морски дарове.

  №4 Гуава – този цитрусов плод има плътна сърцевина, което го прави предпочитан продукт за плодови салати. По-известни ястия с него са пиле с Гуава или печена гуава с гъби и маслини.

  №5 Личи – плод със сочна месеста част идващ от Китай и Южните части на Азия. Използва се за направата на сосове, маринати, като в компанията на сирена, пилешко и морски дарове в салати. Можете да си направите и коктейл с него с джин, водка или вино.

  №6 Кумкаут – дребен цитрусов плод идващ от Китай, използва се без да се премахва кората, може да се захароса и да се използва за сладкиши и салати.

  №7 Физалис – сладко кисел плод, нещо средно между ананас и домат, консумира се пресен, но може да се направи и на желе или конфитюр. В сладкарската индустрия се използва за декорация след глазиране с шоколад или карамел.

  Leave a Comment

  This div height required for enabling the sticky sidebar