Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  Фитнес у дома

  /
  594 Views
  img

  фитнес у домаЗа тези които желаят да ходят на фитнес, но все не намират време или средства за това ще предложим няколко прости упражнения които да правите сами в къщи. Не е нужно да купувате скъпи и сложни уреди като тренажори и гладиатори, можете да се справите и с подръчни средства.

  Всички сте виждали специалните глезенки и ръкавици с тежести спомагащи за вашите упражнения. За дамите предлагаме бутилки от 0,5л с вода, а за мъжете може 1,5л с вода, ползвайте ги вместо тези тежести. Напълнете 5 или 10 литрова туба с вода и я използвайте вместо дъмбел, за тежест ще свърши работа и стар пън от мазето.

  Какви прости упражнения да напривите в къщи и как. Тъй като сте нови, ще започнем с няколко серии от упражнения, като с течение на времето ще правите по няколко такива и ще увеличите броя им.

  Започнете със загрявка, като направите две-три прости упражнения и се разтеглите, така ще предотвратите травми.

  Започнете с клекове, 10 клякания с изпънати напред ръце.

  Направете 10 лицеви опори, последвани от 10 коремни преси.

  Починете две минути, след което повторете упражненията отново.

  Направете няколко кофички между два стола, ако не можете не се мъчете.

  Може да монтирате лост на касата на вратата на която да правите набирания, които да оформят мускулите на ръцете.

  За тези от вас които не обичат бягане и крос, предлагаме да направите 10 изкачвания на стъпалата в блока тичайки в умерено темпо.

  Починете отново за две минути и повторете отново първите упражнения.

  След няколко дни когато се почуствате по уверени можете да натоварите организма увеличавайки сериите и бройките на упражненията. Не се залъгвайте с обещания за бърз ефект и не прибягвайте до медикаменти. Общоприето е, че ако искате да стопите биреното коремче трябва да правите коремни преси. Не това не е вярно, организма при натоварване там където няма мазнини прави мускули и съответно изгаря мазнини тав където са излишни, така че ако имате проблем с коремчето, каквито и упражнения да правите ще топите мазнини и калории там.

  Ние не сме специалисти във фитнес и спорт и предлагаме съвети от личен опит. Съчетавайте упражненията с много движения през деня, около 5 км и спазвайте основните правили при хранене, повече плодове и зеленчуци никога не са излишни.

  Leave a Comment

  This div height required for enabling the sticky sidebar