Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  Как да се справим с главоболието

  /
  542 Views
  img

  главоболиеНа всички ни се е случвало след напрегнат ден в работата, след възникнал проблем, или просто още ставайки от сън да ни заболи глава. Как да се предпазим или по-точно как да отстраним тази дразнеща болка. Ще Ви запознаем с няколко лекарства, както и с няколко алтернативни метода.

  Първо ето няколко известни така наречени хапчета за глава:

  №1 Парацетамол – неопиатно и болкоуспокояващо лекарство, спомага и за понижаване на тумпературата, има слабо противовъзпалително действие, най-често се употребява за болки в централната нервна система при главоболие, мускулни болки, зъбобол и т.н.

  №2 – Аналгин – добре познат на всички болкоуспокоител, помага при всякакви видове болки от мускулен вид, главоболие, менструални болки, коремни и т.н. Силно противовъзпалително средство, спомага и за понижаване на температурата.

  №3 Беналгин – от рода на аналгитиците, но има и съдържание на кофеин, което го прави неефикасен при хора с високо кръвно налягане. Използва се за ревматоидни заболявания, има по-слабо болкоуспокояващо действие.

  №4 Ибопрофен – нестероидно лекарство, помага за понижаване на температурата, болки в ставите, препоръчва се при ревматоидни заболявания и при отоци.

  №5 Ибудолор – нестероидно противовъзпалително лекарство, приложимо при главоболие, менстриални болки, противовъзпалително и успокоително лекарство, не се препоръчва при някои видове алергии.

  А ето и някои алтернативни метода за справяне с главоболието:

  №1 – Мимически упражнения на лицето. Това е просто упражнение с повдигане на веждите пред огледалото, това просто упражнение се прави 2-3 пъти в седмицата и помага за предотвратяване на болки в главата.

  №2 Течности – приема на повече вода или течности предотвратява главоболието.

  №3 Топли бани на краката спомагат за кръвообращението и предотвратяват схващане на мускулите на глават, оттам и предотрвратяване на болки в главата.

  №4 Акопресура – натиснете с палеци показалец носа, масажирайте точките над веждите или вдлъбнатините над ушите, това ще помогне за отшумяване на главоболието.

  №5 Лед – вземете десетина кубчета лед и ги поставете в кесийка, която сложете на челото, слепоочията и тила за около две минути. Студът стимулира кръвообращението и ще намали болката.

  Ако имате алергия към лекарства можете да прибегнете и до изпитани рецепти от бабино време до днес и да си направите билков чай, който също ще помогне за намаляване на болките в главата, а и спомага за редица други проблеми.

  Дали ще прибегнете до лекарство от аптеката или до билки от билковата аптека е въпрос на личен избор, ние препоръчваме да опитате първо без лекарства, защото колкото и да помагат, толкова и вредят на организма.

  Leave a Comment

  This div height required for enabling the sticky sidebar