Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  Какви салати похапва Българина

  /
  879 Views
  img

  салатаСлед като в предишната ни статия Ви запознахме с основните подправки използвани у нас, сега идва ред и на салатите. В тази статия ще напишем за най-често приготвяните салати както у дома, така и в повечето заведения за хранене. Няма да ги подреждаме по популярност, а ще Ви запознаем с класически рецепти за приготвянето им. Да започваме.

  Шопска салата – всеки един от нас е консумирал тази типично Българска салата. За нея са ни необходими домати, чушки, краставици, лук, магданоз, маслини, оцет, олио и сол. Като начин на приготвяне няма нищо сложно, нарязаните на кубчета домати и краставици се омесват с чушките, които са нарязани на ивици, добавяте стрития нарязан лук, овкусявате със подправките, добавяте маслини и … да Ви е сладко.

  Зелена салата – ще ви запознаем с класическия вариант за който са необходими една маруля, зелен лук, олио и оцет. Нарязвате на ивици марулята, надребнения лук и овкусявате. Може да направите тази салата и с продукти като спанак, рукола и т.н.

  Картофена салата с лук – класическите съставки са картофи, лук, сол, олио и оцет. Сварените и нарязани на кубчета картофи се омесват със подправките и се сервира, по желание може да се добавят маслини, както и майонеза.

  Снежанка – бърза и вкусна салата. С навлизането на хипермаркетите и възможноста да си закупита по всяко време цедено мляко, тази салата може да се приготви буквално за минути. Състава и е от кисели краставички, цедено мляко, копър, сол, чесън и олио, по желание може и орехи.

  Зеле с моркови – настъргано зеле с моркови и бърза за приготвяне салата, продуктите са зеле, моркови, олио, оцет и сол. Лесна за приготвяне и не отнема време на домакинята, вкусна и полезна.

  Света на салатите е толкова необятен, че това са само част от рецептите които можете да приготвите у дома. Има хиляди разновидности на салатите от пресни зеленчуци и подправки. Типично Български са и туршиите, които консумираме през зимния период.

  Пишейки тази статия драги читатели ни се прииска да си сипем една малка ракия, като ще имаме задължението да Ви напишем в най-скоро време и една статия за това каква ракия обича да си пийва Българина.

  Leave a Comment

  This div height required for enabling the sticky sidebar