Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  Играта в Escape Room – хит във Варна

  /
  633 Views
  img

  escape-room-varna_escapehouseСпомняте ли си времето, когато бяхте деца? Когато всяко изживяване беше тайнство? Онези моменти, когато опознаването на света беше свързано с мистика и всяка нова случка почти ви пресищаше емоционално? Помните ли онази тръпка от срещата с непознатото и новото, загадъчността на новото място, на новата любопитна информация, на намирането и опознаването на нов интерес?

  Липсва ли ви това усещане? Имате ли чувство, че с времето и възрастта тези случки и усещания намаляват? Искате ли да сграбчите емоционалния коктейл, получен от смесването на любопитството, загадъчността, удоволствието от решаването на загадка, нюанса на тревожност от наближаващия успешен край на нещо, за което ви трябва само още частица време и нещо хитроумно на крайчеца на подсъзнанието, което знаете, че е там и всеки момент ще се превърне в ясна мисъл? А след като сте сграбчили този коктейл, вероятно ще ви се прииска и да го задържите за малко по-дълго време…

  Оказва се, че това не е невъзможно! За последните две години този коктейл от емоции набира популярност в страната и си има точно определено име – escape room (познато още като escape game – или пъзел стая, стая за бягство, стая на загадките, ескейп стая). Този вид забавление е съсредоточен в големите градове и Варна не е изключение.

  Местата за игра в еscape room във Варна са вече доста и що-годе разнообразни като тематика. Всяка стая си има своя чар и индивидуалност, въпреки че някои имат сходни идеи и елементи. Преживяването е почти винаги различно, но основните съставки са винаги налице – понякога по-силни, понякога не чак толкова.

  Вероятно се чудите какво точно е escape room и как успява да сервира описания емоционален коктейл. Оказва се сравнително просто, макар и не чак толкова за реализация. Озовавате се в непозната обстановка, за която знаете само кратка история, върху която може да фантазирате преди да сте я видели. Обикновено мястото е стая, пресъздаваща атмосфера от основната тема на историята. Целта е да излезете от стаята за един час, като преминете през редица препятствия под формата на загадки, които сами трябва да намерите и определите като такива.escape-games-varna

  Надпреварата с времето, мистиката, съревнованието, екипната игра и удоволствието от решаването на тайните са само част от изненадите, които крие почти всяка стая. Може да се приеме, че трябва да очаквате неочакваното. Понякога това може да бъде и разочарованието от недобрата стая или неуспеха от намирането на ключа за излизане, но това е само малка пречка пред удоволствието носещо името „ескейп стая“.

  Едно е сигурно – с нарастването на броя на стаите и новите тематики, изненадите в жанра escape games в Varna и страната тепърва предстоят.

  Ако се намирате във Варна и околността, вероятно вече се чудите как да намерите тези места. Въведете „escape room Varna“ в Интернет търсачката и вкусете първата глътка от емоционалния коктейл – да намерите първата си стая. Успех!

  Leave a Comment

  This div height required for enabling the sticky sidebar