Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  Традиция и лукс – хотелите в Банско

  /
  626 Views
  img

  hoteli-banskoБанско, малкото китно градче, превърнало се в луксозен курорт. Градчето, разположено в подножието на Пирин планина.

  Банско обикновено асоциираме със старa българска архитектура в съчетание с луксозни хотели, традиционни български гозби и модерни съоръжения, осигуряващи чудесни условия за ски туризъм. Защото в Банско се преплитат традиция и иновации.

  Тук има множество ски писти, обособени за скиори и сноубордисти в зависимост от нивото им на напредналост. И макар липсата на сняг с всяка изминала година да се усеща все по-силно в страната, снегът на пистите е гарантиран по няколко месеца в годината, благодарение на всичките 170 оръдия, създаващи изкуствен сняг.

  А ако сте преживели един ден, изпълнен с вълнения, ски спускания и адреналин и усетите нужда да се заредите с енергия, Банско ще ви нагости с традиционни ястия от този край.

  Кухнята в местността е разнообразна и оригинална. Домашно приготвените ястия с интересни имена може да накара всекиго да си „оближе пръстите“. Във всяка топла механа в Банско и Добринище ще намерите: капама, чомлек, бански суджук, бански старец, катино мезе. Но освен ястия с месо, Банско е известен и с различните видове боб, които предлага. А тайната на всички гозби тук са подправките – чубрица, пипер, дафинов лист и лук, разбира се.

  Всички тези традиционни вкусотии не само ще ви заситят. Те ще донесат истинска наслада на сетивата ви. И ще ви накарат да се върнете отново тук. Това са стари рецепти, запазили се през годините, а продуктите, които се използват за направата им, най-често са домашно произведени.  Докосвайки се до всичко това не просто ще си гарантирате една приятна почивка, но и ще се потопите поне малко в бита и традициите на местните.

  Вечер, когато след уморителния ден и чудната вечеря ви се прииска малко усамотение, хотелите в Банско ще ви посрещнат като скъпи гости. Може би предпочитате малък семеен хотел? Без излишна помпозност? Тук ще намерите каквото търсите – малки уютни стаи, носещи ви необходимия комфорт. Или желаете да се потопите в разкош? Луксозните хотели в Банско са разположени в различни части на градчето и отварят вратите си за вас.

  Ако желаете да отдадете необходимото внимание на тялото си, можете да се възползвате не само от басейните и джакузитата, които хотелите предлагат, но и от различните процедури, извършвани от специалисти в различни области. В зависимост от хотелите можете да намерите до няколко десетки вида масаж, релаксиращи СПА процедури, различни терапии за тяло и за лице, които ще ви накарат да се насладите изцяло на престоя си тук.

  Макар че Банско е зимен курорт, неговото очарование може да е види във всички сезони. През лятото можете да се възползвате от прохладата на планината и да се полюбувате на красивата природа на Пирин. Хотелите в Банско ви предлагат и щедри оферти с промоционали цени извън ски сезона. Има какво да видите!

  Leave a Comment

  This div height required for enabling the sticky sidebar