Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

    Селски туризъм

    img

    селски туризъмМного хора, още щом чуят израза „Селски туризъм“ и веднага ги хваща панически страх да не орът или да копаят на село. Също толкова хора, които са от село и на село, това им е любимият израз. Какво може да се прави обаче реално на селски туризъм, какви биха били ползите и преживяванията ще се опитаме да ви обясним.

    Първо селски туризъм изобщо не означава да ходите да копаете или да се занимавате с градината на село (или поне не напълно). Става дума за разходки и посещаване на забележителности или дори местни популярни места. Например, ако в селото има язовир и покрай него има хубава горичка, място за пикник или нещо подобно. Само това, че е близо до село му дава това название. Пък и ако се замислите, някога да сте чували „Градски туризъм“?
    В някои села има паметници, хубави църкви или изобщо нещо скрито в тях, което си заслужава да се посети. Освен паметници, музеи или други подобни има и хубави хотели или дори къщи за гости. Интересен факт за последните 10 години е че у нас са се събрали 700 обекта за селски туризъм, което си е солидна бройка, предвид географското положение и историческото минало на на страната ни.
    Ако сте помислили да развивате селски туризъм в България, не си мислете, че е невъзможно, напротив – възможно е. Има места има и начин, просто трябва много внимателно да разгледате плана си за бизнес в селския туризъм. Дали ще има достатъчно продукция или доходи, за да може да работи и прочие, и прочие.

    Добре, казахме ви всичко това обаче без никакъв пример. Ето ви няколко.
    Много от къщите в някое село, които имат за цел да се насочат към селския туризъм, изграждат така, че хотела да има СПА. Знаете колко модерно е това напоследък, пък и е приятно за кожата и самите вас.
    Какво по-добро и спокойно място от някое затънтено място с хотелче, което има СПА и всякакви удоволствия в него?
    Полезно от друга гледна точка, че когато сте в близост до някой голям град може да отседнете точно в такава къща за гости, някъде в покрайнините на града, и щом сте с автомобил вечер няма да имате градските проблеми, като шум от съседите, кучето да лае или някой да се прави на състезател.

    Нека да надникнем, какво предлага една къща за селски туризъм. След като отворим една оферта, без значение коя и къде нека да видим какво се предлага. От гледна точка на стаите, предлага се същото, както във всеки нормален хотел в града или някъде другаде. От развлечения обаче имаме по-голям избор, както и по-богат на спортове – голф, тенис, петанк и други подобни. Има оферти за разходка по река или обиколка из планината (конкретно за това, което гледаме ние).

    Реално погледнато, селският туризъм е ориентиран в голяма степен в спокойствието и избягването на градските проблеми за извествно време и да ви включи, за колкото се може по-дълго време в хармония с природата.

    Leave a Comment

    This div height required for enabling the sticky sidebar