Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  Домашен шампоан, който ще накара косата ви ще расте като луда, а всички ще ви завиждат на лъскавината, обема и нейната еластичност

  /
  848 Views
  img

  Косата е това, което прави една жена женствена и подчертава красотата й. Поради множеството химически и механични обработки като боядисване, къдрене, сушене, изправяне, връзване на конска опашка косата става суха, чуплива и тънка.

  А след като всички тези третирания се комбинират със стреса на всекидневието, промените в тялото, то неминуемо косопадът се ускорява.

  За да предотвратите загуба на коса, опитайте този лесен домашен шампоан против косопад, който се приготвя извънредно лесно, а на всичкото отгоре е 100% ефективен.

  Само след няколко измивания с този шампоан, ще забележите промяна в косата Ви. Тя ще стане по-силна и по-плътна, а косопадът ще намалее много. Ще забележите и как косата Ви ще придобие по-голям обем след 2 месеца редовна употреба.

  Ето и нужните съставки , които може лесно да откриете във всяка аптека:

  1 литър шампоан от коприва
  100 мл пантенол (воден разтвор)
  30 мл капки от коприва
  30 мл воден разтвор на витамини А и D (или по 15 мл от всеки)
  50 мл рициново масло
  2 ампули витамин B комплекс

   

  Как да приготвите Вашия домашен шампоан?

  Просто смесете всички продукти и разбъркайте (разклатете) добре!

   

  Как действа този лесен за приготвяне шампоан ?

  На първо място, бъдете сигурни, че този шампоан е витаминозна бомба за косата и скалпа Ви.

  Копривата подобрява периферната циркулация и кръвоснабдяването на скалпа и по този начин ускорява всички метаболитни процеси в епидермиса. Пантенолът подобрява функцията на скалпа и стимулира регенерацията. Рициновото масло укрепва косъма. Той съдържа големи количества рицинова киселина и витамин Е, които предпазват скалпа и корените на косата от свободните радикали и вредното им влияние.

  Това масло има регенеративен и антимикотичен ефект – елиминира гъбичните инфекции, които предизвикват досадния пърхот. Рициновото масло защитава, успокоява и лекува кожата на главата. Гъстата субстанция помага за премахване на мъртвите клетки на кожата, така че да не се запушват космените фоликули, което е причина за забавяне на растежа на косата. Капките с витамини А и D са от изключителна важност за косата, тъй като имат регенеративни свойства, които имат ефект върху кожата на главата. Витамин B комплекс осигурява плътна и подхранена коса. Капките от коприва неутрализират излишната мазнина по косъма.

   

  Леля ми, която дълги години работеше в Испания сподели с мен личния си опит от използването на този шампоан. Казала й го нейната работодателка, с която станали приятелки. С нея тя споделила, че от притеснението и стреса, която преживяла от отделянето й от дом и семейство, започнала косата й да капе. Леля ми използвала домашно направения шампоан в продължение на 3 месеца, след което косата й спряла спада. И това не е всичко, тя придобила блясъка и обема на косата, с които си я спомням преди да замине. По думите й, нейната коса растяла два пъти по-бързо от преди и е била лесна за сресване и поддържане, защото е станала мека, лъскава и еластична.

  Този шампоан е микс от различни съставки, ето защо преди употреба е нужно добре да го разклащате, за да може да има максимален ефект върху косата Ви. Препоръчително е първо да го изсипете в шепата си, преди да го нанесете на косата. Масажирайте леко и продължително скалпа си, тъй като това подобрява кръвообращението и позволява на съставките да се абсорбират в кожата на главата по-лесно и бързо. Оставете насапунисана косата си за няколко минути, след което изплакнете обилно с вода.

  Ако косата Ви е естествено суха, положете балсам или маска за коса след измиването с направения от Вас шампоан. Ако имате доста суха коса, използвайте половината количество капки от коприва, тъй като те могат да доведат до допълнителен изсушаващ ефект.

  Ако имате тежка загуба на коса, е препоръчително да пиете чай от коприва. Така добавъчно ще контролирате кръвния и хормоналния си статус с естествено добавяне на желязо, което в повечето случаи е основната причина за загуба на коса.

  Източник: zajenata.bg

  Leave a Comment

  This div height required for enabling the sticky sidebar