Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  Постенето е последен хит в Холивуд

  /
  1058 Views
  img

  Постенето ще ви запази млади:

  Изследване от Харвард разяснява как постенето предпазва клетките ни от остаряване

  Постенето от време на време държи тази част от клетката , която особено силно влие на процеса на стареене, и увеличава продължителността на живота.

  Постенето поддържа митохондрията (част от клетката), в такова състояние, което забавя стареенето.

  Въздържането от определени храни в някои периоди, поддържа тялото ни по-здраво, удължава живота и подобрява цялостното ни здраве, казва ново изследване от университата в Харвард.

  Най-различни форми на постене и въздържане от храна досега получаваха само възмущение и омраза и предположения, че са единствено с цел за отслабване и водят до загуба на продуктивност.

  Присъдата все още е непроизнесена за положителните ефекти и минуси от постенето, но новото изследване от Харвард най-накрая обяснява как постенето на определени периоди поддържа тялото „младо” на клетъчно ниво.

  Учените от Харвард откриха, че трябва временно да се направи спиране на определени храни и това поддържа митохондрията в клетката- съществена част от клетката свързана със стареенето на клетката – в хомеостаза, което от своя страна помага да се увеличи продъжителността на живота.

  Постенето е хит, от който напоследък известни личностти като Бионсе и мениджъри в Силициевата долина се възползват.  Това е така нареченета 5:2 диета, която включва нормално хранене 5 пъти в седмицата, и драматично намаляване на дозите от храна през другите два дни.

  Някои изследвания, показват че постенето на определени периоди не предлага други плюсове над обикновенното спазване на диета, но изследвания с животни показват връзката му с удължаването на живота.

  Миналата година изследвания от университета в Ню Касъл потвърждават огромната роля на митохондрията в клетъчното стареене, и следователно процесът на стареене на нашите тела.

  Митохондрията разбива карбохидратите и мастните киселини, които дават енергия на клетката. По тази причина, митохондриите се наричат ‘двигателите” на нашите клетки. Изследователите от университета на Ню Касъл отриват, че без остарелите митохондрии, клетките остават по-млади.

  Митохондриите съществуват в два вида, и когато се сменят между тези два вида те са в процес на „хомеостаза”.

  Учените от Харвард откриват, че митохондрията остава в хомеостаза, и по-точно в тяхното изследване митохондрията в клетката на използвания нематод (вид червей), когато е подложен на периодично постене.

  В същото време, способността на митохондрията да преминава от един вид в друг (т.е. състоянието на хомеостаза), което е ключът към продължителността на живота, това състояние е подпомогнато от периодичното постене.

  Това новооткритие как постенето работи на клетъчно ниво може да е ключът към откритието на терапии , които ще доведат до увеличаването на живота и поддържането на младостта на тялото.

  Leave a Comment

  This div height required for enabling the sticky sidebar