Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  10 неща, които може да почистите с лимон, вместо с химикали

  /
  749 Views
  img

  Ако животът ти поднесе лимони…, значи е време да… почистите дома си. Лимоните са сред онези неща, които почти винаги се намират в дома. Разбира се, с тях може да приготвите вкусна лимонада или да подхраните кожата и изсветлите косата си, или просто да добавите капка свежест към вечерята. Но освен това, те могат да са незаменим помощник в чистенето, за което обикновено бихте използвали препарати, пълни с химикали.

  МЕСИНГ И МЕД

  Лесно може да почистите съдовете, като поръсите половин лимон със сол и ги натриете добре.

  МИКРОВЪЛНОВА ПЕЧКА
  Смесете 3/4 ч.ч. вода с 2 ч.л. сок от лимон и загрейте в микровълновата, докато заври (около три минути). Изключете и оставете да преседи десетина минути, след което забършете вътрешността на печката с влажна кърпа.

  РЕНДЕ
  Прокарайте половин лимон няколко пъти през рендето (добре е да е и от двете страни), след което изплакнете с топла сапунена вода. Така хем ще отстраните засъхналите остатъци по остриетата, хем ще предпазите пръстите си от евентуално порязване. По същия начин може да почистите и скарата на грила.

  ДРЕХИ
  Може да използвате лимон за избелване на дрехи — накиснете ги в разтвор от 1/2 ч.ч. лимонов сок и 3 литра вода, и ги оставете за около час, след което ги изсушете на слънце.

  ХЛАДИЛНИК
  Оставете половин лимон в хладилника, за да се отървете от неприятните миризми.

  ЗАПУШЕН КАНАЛ
  Сигурно знаете за добре изпитания метод на отпушване с оцет и сода бикарбонат — е, лимонът върши същата, че и по-добра работа. Поръсете обилно запушения канал със сода, сипете половин чаша лимонов сок, изчакайте пяната да спре да се образува и облейте обилно с гореща вода.

  ПЛАСТМАСОВИ СЪДОВЕ
  Ако съдовете, в които съхранявате храна в хладилника, са се умирисали, натрийте ги добре с лимон и ги изплакнете с топла сапунена вода. А ако по тях има петна, смесете лимонов сок с малко сода, нанесете и оставете да престои една нощ, след което изплакнете.

  НОЖОВЕ
  Дребни несъвършенства от употреба като ръждиви петънца по ножовете може да отстраните, като ги натриете с гъба с лимонов сок.

  ЗАВЕСА ЗА ДУША
  Отстранете неприятните замърсявания, като натриете с половин лимон завесата. Ако петната са особено упорити, поръсете първо с малко сода.

  КУХНЯ
  За да се отървете от неприятни миризми в кухнята, че и в цялата къща, сложете една тенджера с лимонови обелки, няколко цели карамфилчета и стрък розмарин да заври (може да замените розмарина с пръчка канела за по-сладък нюанс).

  Източник: Блиц

  Leave a Comment

  This div height required for enabling the sticky sidebar