Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  Ето това са ранните предупредителни знака за рак на белия дроб, които жените и мъжете често пренебрегват

  /
  430 Views
  img

  Ракът на белия дроб е вторият най-често срещан тип на рак при мъжете и жените (след този на простатата при мъжете и на гърдата при жените).

  Мъжете и жените страдат от различни видове рак на белия дроб, поради това трябва да бъдете внимателни за симптомите и предупредителните знаци, тъй като е много важно да се търсят симптомите, специфични за вашия пол.Рак на белия дроб при жени Този вид рак се нарича аденокарцином и се разпростира от външната страна на белите дробове.

  Симптомите са по-очевидни, отколкото при други видове рак на белия дроб. Туморът може да стане голям и в много случаи той може да се разпространи по цялото тяло, преди да бъде открит.Някои от най-ранните симптоми са: . Болки отзад на рамото и плешката . Недостиг на въздух по време на тренировка След като ракът започне да расте се появяват следните симптоми: . Повишено отделяне на слуз и промяна в цвета . Болки в гърдите, рамото и гърба . Упорита кашлица . Кашлица с отделяне на кръв . Кашлица с отделяне на храчки или слуз с кръв . Силен дрезгав звук при дишане . Недостиг на въздух Този вид рак е действително трудно да се открие. Той се разпространява към други части на тялото, а това може да се забележи само, когато той достигне най-напредналите стадии.

  Признаците биха могли да бъдат почувствани в различни части на тялото като костите, черния дроб, лимфните възли и надбъбречната жлеза. Когато вече се е разпространил по такъв начин, се проявяват следните симптоми: . Главоболие . Умора . Загуба на мускулна маса . Загуба на апетит и необяснима загуба на тегло . Кръвни съсиреци . Оток на шията или лицето . Загуба на паметта . Фрактури на костите, които не са причинени от случайни наранявания . Болки в ставите или в коститеРак на белия дроб при мъжете Карциномът на сквамозните клетки, проявяван при мъжете е познат като недребноклетъчен рак на белия дроб. Развива се в централната част на белите дробове, близо до главния въздухопровод (бронхите), в резултат на което се затруднява преминаването на въздух, а това предизвиква симптоми, които по-очевидно говорят за рак на белия дроб в сравнение с най-често наблюдаваните при жените.Това са някои от симптомите: . Хрипове .

  Многократни белодробни инфекции, като бронхит или пневмония . Хронична кашлица Симптомите свързани с рак на белия дроб при мъжете пречат на дихателните пътища повече отколкото съответното състояние при жените, но според много проучвания, мъжете пренебрегват тези симптоми заради навиците им на пушачи. От голямо значение е да не се пренебрегват предупредителните знаци, въпреки че симптомите за рак на белия дроб може да изглеждат очевидни. Също така е доста важно да се намали риска от рак на белите дробове на всяка цена, а за съжаление за някои пристрастени пушачи, това включва и отказ от цигарите.

   Източник: informiraise.eu

  Leave a Comment

  This div height required for enabling the sticky sidebar