Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  Мания в интернет – ядеш всичко и отслабваш

  /
  671 Views
  img

  Млада блогърка популяризира диета, с която се яде всичко и се отслабва. Катина създава фейсбук група, която вече има над 30 000 последователи, и сайт, чрез които учи на здравословно хранене. Диетата „Зоната” е малко известна у нас и с широка популярност сред американците и европейците. Авторът й е д-р Бари Сиърс, който казва: ако сложите тялото в благоприятна зона, то се изчиства и наднорменото тегло изчезва. Такава е и мисията на Катина, показваща чрез дейността си, че не са нужни глад и прием на безвкусни храни, за да изглеждаме добре и да сме в перфектна форма.

  Тайната на „Зоната” се крие в честото и балансирано хранене, съдържащо три компонента: 30% протеин, 40% въглехидрат и 30% мазнини, както и приемането на повече вода. Идеята е поддържането на нормална кръвна захар, от което хормоните се подреждат правилно, метаболизмът се забързва, възпаленията затихват и излишните мазнини се чистят.
  Катина е на 30 години от Слънчев бряг, семейна с две малки деца, завършила финанси във Варна. Създава сайта си – www.kakvodaqm.bg и страницата „Яж всичко и отслабвай с мен Катина” преди година и половина, за да предаде наученото и на други хора.

  Нейните инициативи произтичат от личната й история. Тя никога не е била с много наднормено тегло, но е имала здравословни проблеми и винаги е знаела, че има нещо нередно, от което идват нейното неразположение, сезонно качване на килограми и заболявания. Започва да чете различна литература, да се допитва до всякакви хора и да експериментира със себе си, докато не попада на „идеалното хранене”, разбирайки за него от запален по „Зоната” приятел. „Чудото стана, от един тон хапчета и антибиотици, изписвани ми за всичко от 5 години не съм пила нито едно, не съм се разболявала изобщо, спря да ми се приспива след като се нахраня, нямаше качване на килограми по 7, 8 всяка зима и лятото да се чудя как да ги свалям”, разказва тя.

  През тази година и половина е помогнала на много хора, които са променили навиците си и са превърнали „Зоната” в начин на живот. „Вече много известни личности се хранят така, всичко тръгна от Руслан Мъйнов преди години, сега и Марта Вачкова се похвали с новата си визия, чрез „Зоната” и много други известни и не толкова известни хора, които намират верния път към трайното отслабване”, разказва Кати.

  Вманиачаването по здравословното хранене е също толкова вредно, колкото и безразборното хранене, смята тя. „Лишенията неминуемо после се връщат обратно. Каквото причиняваме на тялото, то после ни го връща”, казва още.
  При „Зоната” няма ограничения за възраст, задължителен спорт или забранена храна. „Естествено и всеки интелигентен човек знае, че не може да се яде от сутрин до вечер пакетирани и преработени храни“, отбелязва Катина.

  Необходими са постоянност и мотивация. „Работила съм с хора, свалили по 50 килограма с диетата, с хора, излекували болести, които уж са нелечими. Най – често срещаният диабет се овладява – кръвната захар става идеална, оттам резкия скок в инсулина го няма и всичко си идва на мястото, кръвното налягане също много бързо се подобряват, килограмите още първия месец спадат, като се чистят точно мазнини, а не както при повечето диети сваляне на килограми от мускули, вода и т.н. Алергиите се повлияват много добре от този начин на хранене, изобщо всичко настинки, грипове, просто вече усложненията липсват или са голяма рядкост. Умората изчезва, това, което повечето хора на 40-50 години наричат успиване, отпадналост, „остаряване“, нормални болести – вече е просто в миналото”, разказва пред „Труд” Катина.

  Съвет
  Избягвайте тестени и сладки храни

  От какво най-много се напълнява и се отразява на здравето: прекаляването с храни от брашно – бял хляб, тестени питки, баници, макарони, спагети. От всичко със захар – вафли, тулумбички, подсладени напитки и „много картофи и ориз”, обяснява Кати.

  За всички вайкащи се с качени кила след Коледните празници, тя съветва „По важно е да се храниш добре от Нова Година до Коледа, отколкото от Коледа до Нова Година” .Така че, колкото и да прекалиш седмица две, няма да е толкова лошо, ако през цялата година се грижиш за здравето си. А, иначе може и спокойно храната да се балансира дори и по време на празниците, препоръчва още.

  „Човек е това, с което се храни”, цитира Кати стара поговорка – това как ще изглеждаме и чувстваме зависи само от нас, а началото към хубавата визия и щастието идват от приема на здравословна, вкусна и балансирана храна. Със „Зоната” е възможно да си нахранен и сит, да е вкусно, да си здрав и да отслабваш, разкрива Катина.

  Мотивация
  Примерите на Надя,
  Ирина, Албена и Николай

  Надя отслабва близо с 30 кила за 9 месеца. Преди да започне „Зоната” е изпробвала всичко.
  „Единственото удоволствие, което ми беше останало, беше да се натъпча с нещо тестяно или шоколадово. Казвах си „един път се живее”, после изпитвах вина и така в кръговрат. С решителност за промяна успява и съветва.
  „Не отлагайте с години, а действайте. Вземете живота в ръце, защото минава и минава.”
  С упоритост и постоянство Ирина също е възнаградена с успех и минус 30 кг за осем месеца.
  Вдъхновена от примера на Надя се впуска в приключението „Зоната” , която днес е част от живота й.
  Николай пък се лишава от 20 кг за по-малко от пет месеца и забравя за куп болести, преоткривайки балансираното хранене без лишения.
  Албена е в чудесна форма и елиминиране на 30 кг. Благодарение на „Зоната” променя освен собствените си навици, така и на цялото си семейство.

  Източник: Труд

  Leave a Comment

  This div height required for enabling the sticky sidebar