Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  НЕ СМЕ ПОДОЗИРАЛИ: ЛЮБИМАТА НИ ВРЕДНА НАПИТКА, МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖЕ БЕЗЦЕННА СРЕЩУ КОВАРНИТЕ БОЛЕСТИ-СВАРЕТЕ

  /
  613 Views
  img

  Колкото и невероятно да звучи колата е едно чудодейно лекарство за лечение на кашлица, убедете се сами, като изпробвате една от нашите рецепти.

  Кашлицата е един почти неизбежен симптом на всяка настинка или грип. Понякога тя е доста мъчителна и не ви позволява да си поемете дъх. За да я облекчите може да използвате едно малко по нетрадиционни методи. Това са рецептите за лечение с кока кола.

  Ето лечебните рецепти за лечение на кашлица с кока кола

  Кола за лечение на кашлица

  1. Лечение на кашлица с кока и лук – чаена чаша кока се слага на котлона и се изчаква да заври. Докато това се случи обелете и нарежете на ситни кубчета средна глава лук. Когато колата ври към нея добавете ситно нарязания зеленчук. Варете съставките около 3-4 минути и после махнете съда от огъня. Изчаквате отварата да изстине и я прецеждате през ситна цедка. Готовият еликсир се разделя на две части. Пие се сутрин и вечер.

  2. Кола, орехи, мед и лукчета за лечение на кашлица – в съд излейте 500 милилитра кока кола. Измийте 7 ореха и ги чукнете леко, колкото да се пукнат, но и да се надробят на парчета. Към тези съставки се прибавят и 12 броя обикновени лукчета. Еликсира се слага на котлона на слаб огън. Ври до пълното разтапяне на бонбоните, като периодично се разбърква. Докато лукчетата се разтопят от сиропа остава близо 250 милилитра. Сваляте сиропа от котлона, изчаквате да изстине малко и прецеждате. После към него прибавяте супена лъжица домашен мед. Разбърквате добре, за да се разтвори. Изсипва се в стъклен съд с капаче. На малки сега се дава по 1 кафяна лъжичка на всеки 2 часа. Юноши и възрастни пият по супена лъжица на 2 часа. Сиропа може да се дава на деца над 2 годинки.

  3. Кола и лукчета за лечение на кашлица (рецептата е аналогична на предната) – на котлона се слага 1.250 милилитра кока кола и се изчаква да заври. Към нея се добавя 1 пакетче обикновени лукчета. Вари се на тих огън докато бонбоните се разтопят, периодично се бърка. Сиропа от кока за лечение на кашлица се изсипва в стъклено шише. Цялата доза се изпива на малки глътки през целия ден, пише bilka.info.

  Източник: kakata.info

   

  Leave a Comment

  This div height required for enabling the sticky sidebar