Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  Топ 5 на най-мръсните храни, които ядем всеки ден

  /
  460 Views
  img

  Полезна и вредна храна – всеки ден похапваме по нещо вкусно, за да заситим глада си. За съжаление се оказва, че едни от най-здравословните храни представляват особена опасност за здравето ни.

  Проблемът с полезните храни идва от замърсената околна среда. Влияние оказва и недостатъчната добросъвестност на производителите. Всичко това означава, че храната в магазините не е от най-безопасните.

  Въпреки личните предпочитания има храни, които се налагат като масово консумирани от хората. Ето защо в галерията горе сме събрали топ 5 на най-известните храни и това при какви условия те могат да се окажат опасни за здравето ни.

  1. Кайма

  Изследванията на аграрното министерство в САЩ показват, че в говеждата кайма има бактерии като стафилококи, салмонели, листерии и
  клостридии. Добрата новина е, че ешерихия коли се открива все по-рядко.

  За да се предпазите, то в магазина избирайте месо от животни, които са били хранени предимно с трева. Фуражите увеличават киселинността в стомаха, което повишава количеството бактерии. Каймата трябва да бъде с приятен цвят и еднородна структура. В нея не трябва да има различими на око фрагменти. Ако миризмата е приятна, това говори за наличие на подправки, а това е знак, че производителят се опитва да замаскира месо с лошо качество или развалено. В домашни условия пък винаги правете кюфтетата по-плоски, за да не остава вътре неизпечено месо.

  2. Пилешко месо

  То може да бъде заразено със салмонели, кампилобактерии, ешерихия коли и други най-разнообразни патогенни микроорганизми. Освен това в него може да се открият антидепресанти, кофеин, антибиотици и големи дози растежни хормони. Превантивните мерки включват закупуването на месо с органичен произход или най-добре – местна ферма. У дома винаги премахвайте бъбреците, черния дроб и кожата на пилето – в тях се задържат едни от най-вредните субстанции. Продукти като портокали, подправки, боровинки пък убиват всички вредни съставки със своите антиоксиданти, така че ги използвайте при готвенето.

  3. Колбаси

  Министерството на здравеопазването в САЩ откри, че колбасите могат да са заразени с листерии. Лошото е, че тези бактерии са възбудители на най-различни инфекции на стомашно-чревния тракт и се разпространяват скоростно из хладилника.

  4. Стриди

  В тези така вкусни дарове от Океана се съдържат бактерии като салмонели, кампилобактерии и виброни. Те са реална възможна причина за усложнения като сепсис, норовируси и остър уретрит.

  5. Яйца

  Най-опасна е черупката на яйцата. В нея може да се съдържат салмонели и листерии. В самите яйца пък може да има следи от антибиотици. Когато си купувате яйца в магазина, на първо място проверете годността на яйцата, а след това – тяхната цялост.

  Източник: gotvach

  Leave a Comment

  This div height required for enabling the sticky sidebar