У НАС ГО ЯДАТ БЕДНЯЦИТЕ, НО ХОЛИВУДСКИТЕ ЗВЕЗДИ ПОЛУДЯХА ПО ТАЗИ ВКУСНОТИЯ!

Бабите ни са готвили супа всеки ден – но ако се опитате да я докарате като бабината, много вероятно е да не успеете!

Ето в какво е уловката: Вашата баба е слагала в супата телешки и пилешки кости.

Бульонът от кости е естествен антибиотик. Снабден е с хранителни вещества и лекува много болести.

Рецептата е проста: Поставете в тенджера с достатъчно вода една по-голяма кост (пилешка или телешка) и оставете да заври. След известно време добавете моркови и целина, пащърнак и лук. А след това добавете юфка и подправки.

Чиния от тази супичка предпазва целия организъм и повишава имунитета.

Увеличава приема на минерали

Домашната супа от кости е пълна с хранителни вещества, които не се съдържат в достатъчна степен в модерните диети. Простата супа изобилства от минерали като калций, фосфор, магнезий и калий, и то в количества, които тялото ви може лесно да абсорбира.

Д-р Ейми Майерс, специалист автоимунни заболявания, препоръчва супата от кости при пациенти, страдащи от синдрома на чувствителните черва.

„Желатинът от костите предпазва и лекува лигавицата на храносмилателния тракт и помага за храносмилането и усвояването на хранителните вещества. Тези аминокиселини са важни за здрав стомах и храносмилане „.

Лекува възпаления

Защо отеклите стави и автоимунни заболявания са все по-чести? Те често са резултат на възпаление, причинено от стрес и лош избор на храна.

„Супата от кости съдържа хондроитин сулфат и глюкозамин, съединения, които облекчават възпалението, артрита и болките в ставите. Глицин – аминокиселина, която се намира в костите, може да бъде много успокояваща „, казва Майерс.

Гарантирано по-добър външен вид

Супата от кости съдържа колаген – протеин, който при готвенето образува желатин. Желатинът от костите допринася за здрава кожа, коса и нокти пише zajenata.bg.

Facebook Comments
loading...

Вашият коментар