Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  Българин стана герой в Австралия, направи нещо велико

  /
  397 Views
  img

  Благоевградчанин бе номиниран за национална награда в Австралия заради спасен човешки живот. Настояването Цветан Марянов Арабаджиев да получи награда дошло от фирмата, в която той работи като шофьор – „Трансдев“, чиито автобуси обслужват градския транспорт в 4,5-милионния гр. Мелбърн. В предложението Цветан фигурира като Стивън Арабаджиев. Преди Австралия благоевградчанинът живял 10 г. в Окланд, Нова Зеландия, и тъй като нито там, нито в Мелбърн местните можели да произнесат буквата „Ц“ от името му, той се видял принуден да се прекръсти на Стивън, разказва Struma.bg. Инцидентът е отпреди няколко седмици, когато Стивън Арабаджиев шофира автобус по линия 246 в близост до района „Свети Килда“. На една от спирките се качва възрастна жена. Тя казала на Стивън, че е много болна и трябва да отиде в болница.
  Заможен българин намери подслон за бедстващ 39-годишен мъж от Килифарево

  „Жената изглеждаше много зле, беше ясно, че се нуждае от медицинска помощ, и то спешно – разказал по-късно благоевградчанинът на колегите си. – В автобуса имаше още няколко пътници, попитах ги имат ли нещо против веднага да откараме жената до болница „Алфред“, а после да продължим по маршрута на автобуса, никой от тях не възрази и потеглих към болницата“.

  В здравното заведение лекарите установяват, че жената е получила инфаркт и веднага след навременното й приемане в болницата тя е подложена на спешна сърдечна операция, която спасява живота й. Лекарите са категорични, че ако не е бил съобразителният шофьор, който веднага я докарал, изходът е можел да бъде фатален за пациентката.

  Веднага след инцидента, с управителя на Стивън във фирмата – Томина Кар, се свързала дъщерята на жената, която настояла да предадат благодарностите й към семейството на Стивън. По-късно тя го направила и в личен разговор с българина.

  „Ние сме много горди, че при нас като шофьори работят хора като Стивън“, написал е Томина на страницата на „Трансдев“ във Фейсбук, разказвайки случката.

  „Стивън е много скромен и си мисли, че просто си е свършил работата. Той е убеден, че и другите му колеги биха направили същото, но няма съмнение, че в този случай той е показал огромно състрадание и прозорливост. Стивън заслужава да бъде наречен герой за способността му да реагира спокойно и активно в такава кризисна ситуация, за да помогне на някого, който се нуждае от спешна медицинска помощ“.

  „Много сме щастливи, че брат ми е номиниран за национална награда от фирмата, в която работи в Австралия – коментира сестра му Бойка Арабаджиева. – Той спаси човешки живот и доказа, че е достоен син на майка ни – пенсионираната учителка Димитрина Арабаджиева, и покойния ни баща Марян Арабаджиев, който беше минен инженер и експерт в съда в Благоевград“.
  В България го наричат „Норвежеца“, в далечна Норвегия е известен като „Българина“

  Източник: Новините

   

  Leave a Comment

  This div height required for enabling the sticky sidebar