Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  Тези растения са кислородни бомби-Трябва да ги имате в дома си-Няма да видите промяната, но дробовете ви ще усетят живителна мощ!

  /
  651 Views
  img

  Много хора смятат, че растенията, които отглеждаме в нашите домове са там само за да ни подобряват настроението и да внасят разнообразие и красота.

  Истината е, че някои растения, освен че правят въздухът кристално чист, като го обогатяват с кислород, те могат да пречистват въздуха от мухъл и отрови, и по този начин категорично да повлияят на жизнения ни стандарт.

  НАСА сподели изследователско проучване, концентрирано върху обичайни жилищни растения и резултатите бяха изключително очарователни!

  Тези растения също пречистват въздуха от прах, боя, строителни материали и така нататък.

  НАСА смята, че 15 – 18 от тези растения са достатъчни на площ от 500 квадратни метра, което означава, че ще ви са необходиме 3 до 4 растения за площ от 80 квадратни метра. Може би е най-добре просто да имате по едно във всяка стая..

  По същия начин, тези ценни растения могат да пречистват въздух „подобрен“ с частици боя, строителни материали, прах и така нататък.

  В тази статия ще предложим шест растения, които трябва да имате в дома си.

  Тези растения са същински “кислородни бомби”

   

  Зелена лилия

  Това растение извънредно силно привлича отровите от въздуха и въглеродния окис, формалдехид и стирол.

  Също така, то  е учудващо, тъй като може да изпълнява фотосинтеза при незначителна светлина.

  Фикус

  Фикусът е растение, известно с изискания си външен вид. Също така, това растение не е необходимо да има голямо количество светлина. Фикусът може да абсорбира всякакви отрови то въздуха, особено по отношение на формалдехида. Основен недостатък е, че листата на това растение са изключително вредни, така че трябва да бъдете бдителни, особено ако имате малки деца, или домашни любимци.

  Бръшлян

  Бръшлянът е абсолютна необходимост в дома. Той до голяма степен е интензивен и само за  шест часа, ще абсорбира 58% от праховите частици, както и 60% от химическите отровни вещества наоколо.

  Спатифилум

  Това растение е невероятно за премахване на синтетични и рискови отрови. То също така може да абсорбира трихлоретилен и формалдехид.

  Алое Вера

  Алое Вера може да измести цели девет пречистватели на въздух! Това растение извънредно много увеличава нивото на кислорода в дома и поглъща въглеродния диоксид, формалдехид и въглероден оксид.

  Сансевиера

  Сансивиерата може да изпълнява процесът на фотосинтеза при незначителна светлина, и е хубаво да я държим в спалнята, тъй като произвежда кислород и през нощта.

   

  Източник: zajenata.bg

  Leave a Comment

  This div height required for enabling the sticky sidebar