Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  Тъжната история на жената, заради която Бойко Борисов плака тази сутрин (ВИДЕО)

  /
  404 Views
  img

  Днес в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов обяви, че е плакал заради тъжната история на майка и болното й дете, които емигрират от България, за да живеят по-нормално. „Кой е този ненормален администратор, който може да кара тези хора непрекъснато да ходят напред-назад. Ако това е истина – този човек не просто да се уволни, а всичко там да изчистим. Ревах да ги гледам”, заяви премиерът Борисов пред министрите и медиите. „Лично министър Бисер Петков да се занимае със случая! Малко човечност няма ли, бе, какви са тези хора, държавни заплати вземат”, възмути се премиерът. Красимира Обретенова е майка, която е била на всеки един подобен протест от 15 години, предава Нова телевизия. Напуснала е родния Добрич само за да е по-близо до здравните грижи в София. Днес обаче няма да бъде на площада – тя протестира, напускайки България. Красимира вече е здравен емигрант.

  „За първи път от 15 години няма да участвам физически в протест на родители на деца с увреждания”, заявява Красимира. Вместо това събира живота си в няколко куфара и утре напуска България. „Тя изостави мен и детето ми, аз изоставям нея”, заявява Красимира. Детето й се казва Пасионария и е на 16 години. Родена съвсем здрава, но като бебе менингит й нанася непоправими увреждания. „Това е моята форма на протест, аз не мога да направя нищо повече”, заявява Красимира. В продължение на 16 години е вярвала в обратното. Красимира е сред първите родители на деца с увреждания, които излизат на протест. „Проблемът не е в увреждането на децата ни, а проблемът е в системата”, смята Красимира. Преди 8 години решава да е по-близо до системата и до всички здравни и социални институции и се мести да живее в София. Но по думите й се сблъсква с абсурд след абсурд. „Можете ли да си представите, че няма лекарство за епилепсия? Искаме нешо елементарно, ако в метрото направи гърч да й фъсна спрей. Сега се справям с течен диазепам… Ама нали се сещаш как вадиш шише, спринцовки, детето ти се гърчи”, обяснява Красимира.

  Тя е жената, осъдила соцалното министерство за начина, по който предоставя помощни средства. Но казва, че от това не последвало нищо. „Моята дъшеря получи сколиоза заради скапаната социална количка”, заявява Красимира. Абсурдът е, че щом детето е в количка, отказват да дадат ортопедични обувки… Обувките не са защото ще ходи, а, за да не му се изкриви ходилото. За Красимира всяко явяване в лекарската комисия, която трябва да определи уврежданията на Пасионара, е изпитание. Защото от един лекарски подпис зависи и парите, които получава от държавата. А само едно шише със специална храна на Пасионария струва 7 лева. На ден са й нужни три или 21 лева, 600 на месец… „Тази система за пети път ще ми каже, че детето ми е дефектна…

  За пети път! Да, тя е пораснала, но нито е прогледнала, нито ще прогледне, нито е проходила нито ще проходи! И аз пак ще трябва да ходя да заработя заплатата на хората в ТЕЛК”, заявява Красимира. Заради всичко това тя не пропуска нито един протест на площада през последните 15 години. Досега. „За мен емигрирането е начин на протест. Не искам да участвам повече в издръжката на тази администрация”, заявява Красимира. Преди два месеца се връща в Добрич и във Facebook се свързва с българско семейство с дете с увреждания в Холандия. Напуснали родната Варна преди две години, за да…оцелее детето им.

  Източник: www.novinitednes.eu

  Leave a Comment

  This div height required for enabling the sticky sidebar