Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

    ИЗВЪНРЕДНО!!! При изключително съмнителни обстоятелства се самоуби един от най-заможните бизнесмени! Подозират, че е бил

    /
    428 Views
    img

    Русия започна разследване на обстоятелствата около предполагаемото самоубийство на гениалния бизнесмен Валерий Пшенични, получил прякора “руския Илон Мъск”, предаде Франс прес. Адвокатката му Лариса фон Арев подозира, че той е бил изтезаван и убит в затвора.

    “Има причини да смятаме, че не става дума за самоубийство”, заяви адвокатката на Пшенични. Той бе възхваляван от медиите за амбициозните си и новаторски идеи, подобни на тези на американския милиардер Илон Мъск.

    В момента на смъртта си Пшенични беше на 56 години. Той беше арестуван през януари за отклоняване на средства в големи размери във връзка с договор с руското министерство на отбраната. Неговото предприятие “НовИТ Про” беше натоварено с разработването на триизмерен виртуален модел на подводница, който да помага на инженерите при ремонти. Три седмици след ареста си на 5 февруари той беше открит обесен в затворническа килия в Санкт Петербург. Съдебните лекари са открили по тялото му следи от електрически изгаряния, счупвания и следи от сперма, съобщава адвокатката му.

    “Точно преди смъртта му вдовицата му Наталия е получила писма от съпруга си, който настоявал “да не плаща нищо на никого” и твърдял, че е невинен”, съобщава Фон Арев. Според руски медии и неправителствени организации в Русия често се случва притежаващи влияние затворници или членове на затворническата администрация да изнудват семействата на най-уязвимите задържани, използвайки заплахи, отбелязва АФП.

    Правозащитници често твърдят, че в руски затвори задържани са подложени на унижения, изтезания и малтретиране. По думите на Лариса фон Арев тази трагична история показва, че правото на живот и здраве не са гарантирани в руските затвори.

    Leave a Comment

    This div height required for enabling the sticky sidebar