Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  Кардиолозите казват, че пием вода погрешно и споделят правилния начин

  /
  414 Views
  img

  Пийте вода, колкото можете повече!” – Ни посреща почти всяка статия за здравословно хранене. Но лекарите смятат друго:  прекомерната употреба на вода създава допълнителна тежест върху бъбреците и не поема никаква полза за тялото .

  Как правилно да се пие вода

  Всеки човек е различен, и се нуждае от ежедневно използване на вода при всички различно. Количеството течност, необходима на ден,

  може лесно да се изчисли с помощта на тези общи формули . Ако страдате от сърдечно заболяване или имате проблеми с бъбреците , трябва допълнително да се консултирате с вашия лекар.

  Но основният въпрос – как да се използва водата, и по кое време! Лекарите се съветват да следвате няколко прости правила.

  • Пийте 1-2 чаши вода веднага след събуждане. През нощта тялото ни се дехидратира, така че има нужда от резервни течности.
  • Преди всяко хранене, е желателно да пиете 200 мл. вода. Това ще допринесе за ускоряване на метаболизма .
  • Опитайте се да компенсирате всяка чаша чай или кафе с чаша вода.
  • Правилно ли е да се пие вода преди и по време на ядене? Лекарите не са съгласни. Някои смятат, че това е вредно, защото водата разрежда стомашния сок. Други казват, че тя е противопоказана само за хора с ниска киселинност на стомаха.
  • По време на тренировки с висок интензитет, е необходимо на всеки 20 минути, да пият 150 мл вода (обемът на обикновено пластмасова чаша).
  • През нощта, по-добре да се ограничи приема на течности, особено за хора с бъбречни заболявания.

  Споделете с приятелите си тази полезна информация, за да научат повече за дневната ставка на водата !

  Източник: За Жената

  Leave a Comment

  This div height required for enabling the sticky sidebar