Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  С какво да се храним, за да отслабнем 10 кг? – Съветите на Мермерски, Емилова и Байкова

  /
  421 Views
  img

  В разгара на лятото сме и съвсем обяснимо е по коя причина млади и възрастни директно луднаха по бързото отслабване. Най-малкото тъй като мнозина е необходимо да се съблекат по бански , или да наденат миналогодишните летни дрехи, които ненадейно се оказват тесни и не побират поналятата им се снага, пише в новия си брой вестник “Ретро”.
  У нас, както и в целия свят, все още никой не е публикувал точния брой на диетите за сваляне на излишни тлъстини.

  Едно обаче е сигурно – те са стотици хиляди и всеки ден интернет пространството, медиите, ТВ рекламите бълват нови и нови – лунни, протеинови, за разделно хранене, винени, сексдиети, водни, рибни и др. Общото между тях е, че до една обещават за нула време да се простим с грозното провиснало шкембе и паланките. И досущ като световноизвестната актриса Анджелина Джоли (тя вече тежи само 47 кг!) да се сдобием с плосък корем, стегнати и стройни бедра, фина осанка.
  Пълни измислици! Още повече, когато в често натрапваните ни диети са замесени и най-различни уж невинни хапчета за отслабване. Които, виждате ли, се оказали толкова добри, че който ги гълта дисциплинирано, едва ли не ще върне кръшната си фигура от отминалите младежки години. Само наивници обаче могат да вярват, че споменатите хапчета наистина са напълно безвредни за тялото на човека, колкото и този факт да е нелицеприятен за много фармацевтични компании. Но това е друга тема.
  Можем ли за броени дни да отслабнем с 10 кг? Но така, че да пречистим организма си и задължително да си опазим здравето. Да, напълно възможно е и безкомпромисното огледало ще докаже това твърдение. Стига да обърнем гръб на мъчителните и неефективни диети, които чоплим от различни източници, и се доверим на отдавна доказалите своя професионализъм най-известни български специалисти диетолози.
  Преди обаче да се запознаете с техните съвети, придържайте се към няколко на пръв поглед маловажни правила:
  – Заредете обилно хладлника с полезни храни, като пазарувате не повече от 1 пътседмично. Не влизайте в магазините, когато сте гладни.
  – Не се заблуждавайте, че ако консумирате много и само месо, непременно ще ослабнете.
  – Не само подземната част на червеното цвекло е полезна, но и листата му. Те са един от най-богатите източници на калий и малцина знаят, че той е изключително необходим в процеса на отслабването. Прибавяйте листата към ястията и салатите

  Думата на диетолозите-корифеи :

  Проф. Христо Мермерски :
  Витаминозна бомба стопява шкембето
  Отричам гладуването. Само за седмица могат да се стопят 6-7 кг и кожата да стане като копринена – с приятен режим на нормално хранене, който ще пречисти от отрови бъбреците, черния дроб и цялото тяло. Първи ден: сутринта изпивате на глътки 1 чаша топла вода с 1 лъжичка ябълков оцет и 1 лъжица полифлорен мед. След 1,5 часа хапнете салата от 4 настъргани пресни моркова /най-силните антиоксиданти!/ зехтин сок от 1 лимон. Салатата яжте в протежение на 3-4 часа, така стомахът се свива и рецепторите на глада се успокояват. След обяд хапнете 2 ябълки, а в 17 ч. – шопска салата без сирене – това е вечерята. Втори ден – за закуска 1 кофичка кисело мляко с 2% масленост 1 лъжица мед 1 лъжица пектин и 20 капки прополисна тинктура 1 чаена лъжичка канела /за сваляне на захарта в кръвта/. На всеки 2 часа се хапва от тази смес, като пак може да се пие вода с ябълков оцет. Още: 2-3 резенчета ябълка и хапка банан. За вечеря – 1 сварено яйце.

  Проф. Людмила Емилова :
  5 кг диня сваля 5 кг за ден
  Само за 1 ден можете да свалите от теглото си 5 кг, стига да изядете една диня, тежка 5 кг. Разбира се, не с корите, както направи една моя пациентка. Тя ме потърси заради заболяване на детенцето й, което поддържаше висока температура и вече не му действаха антибиотиците. То се оправи, но майката не разбрала добре и консумирала динята с корите. Оплака ми се, че просто не могла да се справи с последните парчета… Динята не бива да е ледено студена, каквато пък изяде друг мой пациент и си навлече голяма беда. И така: целият ден яжте само и единствено леко охладената 5-килограмова диня, без да пиете вода. В динята има достатъчно течност, хапвайте по малко от нея на всеки 1 час. Всичко необходимо за човешкия организъм се крие в динята – и витамини, и минерали. Ще се изумите от страхотния ефект!

  Проф. Донка Байкова :
  Една филийка с лютеничка – може
  За скоростно отслабване аз препоръчвам редуването на плодово-зеленчуков сбелтъчен и въглехидратен ден. Първи ден: сутрин яжте всички плодове, без банан и пъпеш. На обяд – пак плодове и салати от зеленчуци, без картофи и кисело мляко. За вечеря, ако гладът е вълчи, може една тънка филийка с лютеничка. Или т.нар. зеленчуков сандвич – филийка с доматче и 2-3 маслинки. Втори ден, белтъчен: Цял ден се яде само риба и плодове, като 5 пъти се консумира едно и също нещо. Защото при подобно повторение организмът няма нагласата да усвои цялата храна и изхвърля част от нея, каквато е и целта ни. Трети ден: отново плодово-зеленчуков. Четвърти ден: въглехидратен. Позволява се сутринта купичка с овесени ядки или зеленчуков сандвич. На обяд – кафяв ориз или леща, а за вечеря – постно ястие и салата. Може и 1 яйце. И този ритъм на диетата се върти около седмица, докато ефектът не стане видим. А той не закъснява.

  Източник: За Жената

  Leave a Comment

  This div height required for enabling the sticky sidebar