Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  Учител по История с разгромяващо писмо до МОН: Прочистете съдържанието на учебниците от извращенията!

  /
  409 Views
  img

  Зам.-председателят на комисията по образование в парламента доц. Милен Михов изпрати отворено писмо до министъра на просветата Красимир Вълчев, в което настоява да се прочисти съдържанието на учебниците и помагалата от продуктово позициониране, от сгрешена фактология и “от извращенията, на които станахме свидетели през последните 30 години”.

  Това да бъде сторено от нарочно сформирана комисия, която да направи съдържателен преглед на всички учебници преди новата учебна година.

  Преподавателят по история и помощник-ректор на ВТУ, който е депутат от ВМРО, дава и богат набор от примери, които учат децата как майката пие салата с ракия или текстове за миски и мутри.

  Войводата засяга и темата за османското иго в учебниците по история, които разкриват пред учениците, че тогава “българите живели свободно и свободно говорели езика си и изповядвали вярата си”.

  Ето и цялото писмо на народния представител от просветната комисия:

  До Министъра на образованието и науката
  на Република България г-н Красимир Вълчев

  ОТВОРЕНО ПИСМО
  от доц. Милен Михов – преподавател във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, зам.-председател на Комисията по образование  и наука в 44-то НС

  Уважаеми г-н Вълчев,

  Като дългогодишен преподавател в системата на средното и висше образование на Република България, зам.-председател на Комисията по образование  и наука в 44-то НС и в качеството ми на народен представител от ПГ „Обединени патриоти“, от квотата на ВМРО – БНД, се обръщам към Вас с настояването към Министерството на образованието и науката да бъде сформирана комисия, която да направи обстойна проверка  на учебния материал във всички учебници и учебни помагала, по които ще учат българските ученици през учебната 2018 – 2019-та година.

  Настоявам тази комисия да се съобрази и в процеса на работата си да наблегне на разпоредбите на чл. 5, ал. 1, т.2 от Закона за предучилищното и училищното образование, която гласи:


  Чл. 5. (1) Основните цели на предучилищното и училищното образование са:


  2. съхраняване и утвърждаване на българската национална идентичност;

  Изключително належащ е преглед на учебното съдържание и за фактически грешки, недопустими текстове и продуктово позициониране.

  Уважаеми г-н Министър, в навечерието на най – българския празник – 24 май, настоявам държавата в лицето на МОН, да обърне внимание на запазване на националната идентичност и култура, на съхранението на чистотата и автентичността на българския език и запазване духа на светското образование в България. Нека отдадем почит на българските учители, на българските будители и просветители, които са били част от Възраждането в мрачните години на Османското робство и са станали двигател на национално – освободителните битки, на които дължим днешната свободна и независима България.

  Именно заради тях и техните последователи – днешните преподаватели, както и в името на бъдещето на нашите деца и благото на Родината, ние трябва да направим необходимото да прочистим учебниците от абсурдните примери  като:

  „българите живели свободно и свободно говорели езика си и изповядвали вярата си“(по време на турското робство); разкази за светеца Хасан; задачи по математика с примери за баба Несран и внучката и Гюлтен;недопустимият пример за жители на махалата, които били изкарани на митинг, на който получили знамена и кебапчета; уроци за хамбургера, в които са изброени всички световноизвестни марки вериги за продукта; примери за майката, която пие определена марка бира или вечеря „салата с ракия“; уроци за исляма, многоженството и неравнопоставената роля на жената в обществото; пилешки език в тестове по български; песни на турски и цигански в учебници по музика или с текстове за миски и мутри и т.н. и т.н. (за съжаление вече имаме и лоши примери за граматически грешки в тестовете за матурите за 7-ми клас от вчера).

  Г-н Министър, живеем във времена, в които религиозната, езикова и културна идентичност на нациите на Стария континент са изправени пред сериозно изпитание. Ставаме свидетели на недопустими гаври с нации, които са на хиляди години. Именно запазването на българското, на родната история, език и фолклорна идентичност в неподправен вид е въпрос на родова чест и оцеляване на българския род. Ние дължим на децата си да ги учим как да бъдат стойностни хора и достойни граждани, а не да ги объркваме с продуктово позициониране, да им налагаме нехарактерни модели на подражание и да им обясняваме, че геноцидът Баташко клане е другарско сбиване между братски народи, съжителствали в мир, културно и религиозно братство, например. Нашите наследници трябва да познават историята, езикът и културата ни такива, каквито са ни съхранили 1400 години.

  Ето защо, г-н Вълчев, аз като зам.-председател на Комисията по образование и наука в 43-то НС настоявам за спешно съставяне на комисия, която да прочисти учебниците от извращенията, на които станахме неми свидетели последните почти 30 години. Дължим го на децата си, на българския народ, на Майка България!

  Източник: informiran

  Leave a Comment

  This div height required for enabling the sticky sidebar