Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  Андрей Едрев осъди държавата, заради добив на злато

  /
  722 Views
  img

  Върховният административен съд не разгледа жалбата на Администрацията на Министерски съвет на Република България. Героят от „Островът на изкушението” Андрей Едрев осъди правителството за отказан достъп до договорите за добив на злато. Върховният административен съд отказа да отмени решението на Административен съд – София, с което се задължава администрацията на Министерския съвет да заплати на Едрев сумата от 460 лева.

  На толкова са оценени разходите по делото, което бургазлията заведе за отказан достъп като български гражданин до договорите, сключени с чуждестранни фирми за добив на злато, сребро, мед и др. метали. С решението на ВАС остава в сила решението на Административен съд – София, с което се отменя решението от 15 май на държавния експерт в Дирекция „Правителствена информационна служба“ към Министерския съвет по заявление за достъп до обществена информация.

  Неотдавна експерти обявиха, че България е загубила 30 милиарда лева от раздадените на концесия природни богатства. Сега правителството трябва да осигури препис от целия концесионен договор, както и анексите и приложенията към него на бургазлията, който от няколко години живее на екзотичен остров в Индонезия, а лятото прекарва край морето на юг от Бургас. Това ще позволи и на българите да научат истината кой копае в земните недра и с колко милиарда лева е ощетена България.

  Цялото решение можете да прочетете тук

  Източник: novavarna

  Leave a Comment

  This div height required for enabling the sticky sidebar