Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  Глифозатът е свързан с аутизма; как да детоксикарате тази „спяща отрова“ от тялото си

  /
  405 Views
  img

  Около едно на всеки две деца се очаква да бъде диагностицирано с аутизъм към 2025 г., а изследващият учен д-р Стефани Сенеф, заключи, че една от водещите към това причини в света днес е смъртоносния химикал, известен като глифозат.

  Основна активна съставка в хербицида Roundup на Monsanto, глифозатът първоначално е разработен като индустриален почистващ агент за хелатиране на тежки метали и други вещества от запушени тръби. Когато беше открито, че глифозатът също може да убва микроби, той се превърна в това, което в крайна сметка ще стане един от най-широко използваните убийци на плевели в конвенционалното земеделие.

  Но проучванията, обобщени от д-р Сенеф във връзка с данните, публикувани от Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC), разкриват, че противно на твърденията на Monsanto, че глифозатът е „безопасен“ за хората, употребата на химикала е пряко свързана с нарастващите нива на аутизъм през последните няколко десетилетия.

  Данните, публикувани от CDC през 2014 г., показват, че едно от 68 деца попада в аутистичния спектър – нарастване от около едно на 2000 деца през 1980-те. Интересно е, че аутизмът не е бил дори върху радарите на хората, докато глифозатът не се появи на сцената, тъй като честотата на заболяването се повиши рязко, успоредно с увеличеното използване на глифозат в химическото земеделие.

  Освен с аутизма, глифозатът е свързан и с редица други здравни състояния, включващи хиперактивно разстройство с дефицит на вниманието (ADHD), хранителни алергии, астма, синдром на пропускливите черва, синдром на раздразнените черва (IBD), болест на Алцхаймер и деменция, сърдечни заболявания и рак – феномен, който д-р Сенеф описва като „опустошителен“.

  Богатите на сяра храни са сред най-големите врагове на глифозата

  И не е само д-р Сенеф, която твърди това. Международната агенция за изследване на рака (IARC) към Световната здравна организация (СЗО) заключи преди няколко години, че глифозатът е „вероятен канцероген“ при хората. И все пак той продължава да се разпръсква върху конвенционални и генетично модифицирани (GM) соя, царевица, рапица, цвекло, фъстъци и бобови растения.

  Но глифозатът може просто да бъде измит от крайния продукт, нали? Грешка. Не само че растенията поглъщат глифозата във всяка от клетките си, но той може да се комбинира и с други токсини и да увеличи токсичността експоненциално, което води до разрушаване на хормоните, увреден метаболизъм, увредена чернодробна функция и дисбаланс в чревния микробиом.

  Ето защо д-р Сенеф подчертава важността на детоксикацията на глифозат, която според нея ще помогне да се премахне този така наречен „спящ токсин“ от тялото, за да се сведе до минимум вредата, която причинява. Докато глифозатът не бъде напълно забранен за употреба в селското стопанство, няма начин да го избегнете напълно, особено след като стига до почти всякакъв вид храна, която не е сертифицирана като биологична или отглеждана вкъщи далеч от химическите пръскачки.

  Когато глифозатът се задържа в тялото, той предотвратява червените кръвни клетки да поддържат здравословни нива на витамин С, което е важно не само за имунитета, но и за здравето на кръвоносните съдове и сърцето. Глифозатът може допълнително да доведе до омазнен черен дроб, тъй като нарушава метаболизма на фруктозата и синтеза на сулфати.

  Д-р Сенеф препоръчва да се консумира храна с високо съдържание на холестерол, тъй като глифозатът има тенденция да премахва този важен хранителен елемент от организма – способностите му на хелатор и всичко останало. Яденето на диво уловени морски дарове и органични яйца от свободни кокошки също е важно, също както и консумирането на много пробиотични храни като кисело мляко, кефир и комбуча, както и богати на сяра кръстоцветни зеленчуци като брюкселско зеле, броколи и карфиол.

  Добавянето на добавки, съдържащи сяра като алфа-липоева киселина и метилсулфонилметан или MSM, също ще помогне да се попълнят минералите, които се губят от организма в резултат на излагането на глифозат. Уверете се, че също така консумирате много зеленчуци, билки и подправки, включително неща като чесън, магданоз, лук, кориандър, босилек и глухарче, всички от които са мощни, естествени детоксикатори.

  За да следите последните новини за токсичния глифозат, не забравяйте да посетите Glyphosate.news.

  Ако искате сериозно да се занимаете с прочистване на тялото си от токсини, свържете се с нас. Препоръчваме ви и продуктите с Ефективни микроорганизми – отлични за детоксикация и ревитализиране на тялото отвътре.

  Източник

  Leave a Comment

  This div height required for enabling the sticky sidebar