Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  Не слагайте това в кафето си повече!

  /
  428 Views
  img

  Има ли някой от нас, който да не започва деня си с кафе?

   

  Ободрителна напитка, която ни събужда и подготвя за началото на деня.

   

  Има хора, които буквално си правят кафе още преди да са си отворили очите.

   

  А знаете ли, че много от хората, които пият всеки ден кафе, всъщност не обичат вкуса му. И затова се мъчат да притъпят горчивия вкус с какви ли не подобрители и добавки.

   

  Добавяме захар, сметана – течна, суха или бита, мляко, овкусени сиропи и какво ли още не само и само да не усещаме горчивия вкус на кафето (заради който се предполага, че го пием).

   

  За съжаление, много от тези неща, които вече по инерция добавяме сутрин към кафето си, ни вредят ужасно много, без изобщо да го осъзнаваме.

   

  Ако реално не харесвате вкуса на кафето, по-добре го заменете с чай, вместо да добавяте в него неща, които да притъпяват вкуса му. Ако ви е твърде силно, заменете с по-мек сорт.

   

  Запомнете, че истинското кафе трябва да е горчиво! Ако не обичате този горчив вкус, започнете деня си с фреш – той също ще ви подейства тонизиращо и освежаващо!

   

  Да видим кои са тези вредни неща, които добавяме в кафето си и с какво можем да ги заменим.

   

  35694

  photl.com

  1. Захар

   

  Няма как да не започнем с тази бяла отрова. Без значение в какво я добавяте, вредна е! Само че с кафето не се усещате колко захар поглъщате дневно. Ако пиете по 3-4 кафета на ден и слагата по чаена лъжичка захар, това значи 40 г захар на ден. 400 г за 10 дни, 1 кг захар за 25 дни.

   

  Представете си как изглежда един пакет захар. Е, приемате по един такъв с кафето си само за по-малко от месец. Без дори да се усещате!

   

  Ако кафето ви е толкова горчиво, но все пак държите да пиете, заменете захарта с мед. Така ще приемате нужното количество мед на ден, което да ви поддържа здрави. Внимавайте, защото ако прекалите с меда, кафето може да нагарча още повече.

   

  Другата алтернатива, разбира се, е кафявата захар. Но внимавайте и проверявайте дали кафявата захар е истинска.

   

  2. Обезмаслено мляко

   

  Е, ако се мислите, че с това “обезмаслено” мляко си помагате, всъщност е точно обратното. Редица изследвания доказват, че обезмаслените продукти са в пъти по-вредни, защото повишават риска от диабет. Освен това обезмаслените продукти карат организма да се нуждае от въглехидрати, което от своя страна може да доведе до покачване на килограми.

   

  Най-добре заменете обезмасленото мляко с обикновено. То има по-наситен вкус и ще си слагате по-малко и така реално ще изравните калориите от голямо количество обезмаслено мляко и малко количество обикновено. И определено не вредите на тялото си с истинското мляко!

   

  3. Сметана

  Под всичките й форми е вредна. Висококалорична и вредна за здравето ни. Сухата сметана съдържа хидрогенирани и трансмазнини. Само обърнете да прочетете колко Е-та се съдържат в тези сметани. Много често в тях има добавена захар и консерванти. Затова най-добре избягвайте сметаната във всичките й форми.

   

  Съветваме отново да замените с мляко. Млякото може да е не само краве, използвайте кокосово, бадемово или други здравословни и нискокалорични заместители.

   

  4. Алкохол

   

  Е, наясно сме, че едва ли някой си сипва вкъщи в сутрешното кафе няколко капачки уиски. Но когато отидем на заведение, се е случвало да си поръчваме подобна глезотийка, нали?

   

  Тази комбинация не е никак подходяща, особено ако пиете кафето с цел събуждане – алкохолът пък води до приспиване и ефектът е никакъв.

   

  5. Подсладени сиропи с вкус на лешник, тирамису, бисквитка и т.н.

   

  Вкусни са, признаваме! Но от една страна са пълни със захар и други подсладители. От друга – със сигурност съдържат и доста мазнини. И накрая – знаем ли изобщо какво има в тях?

   

  Ако искате кафето ви да има малко по-различен вкус, добавете му канела!

   

  Само 1/2 ч.л. канела в кафето прави буквално чудеса с организма ни.

   

  35695

  Leave a Comment

  This div height required for enabling the sticky sidebar