Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  Следващия път, когато се къпете, непременно го направете: шепа сол е способна на чудеса! А цял живот ни натякват, че била вредна!

  /
  503 Views
  img

  Още от деца ни натякват: „Солта е  бяла смърт !“. Затова тези, които се опитват да се хранят правилно и да поддържат  здравословен начин на живот , избягват употребата на сол.

  Но колко е вярно това? Днес решихме да проучим задълбочено този въпрос, и ето какво се оказа…
  ползите и вредите от сол

  Вредите и ползите от солта

  Още в древността солта в  умерени количества  се е приемала като лекарство. Плиний пише за нея, вярвайки, че като добавка може да победи всяка болест. Както се оказва, твърдението му не е неоснователно! Балансираният прием на сол и вода противодейства на много здравословни проблеми и дори лекува  появилите се заболявания  .

  ползите и вредите от солта

  Дневната норма на  прием на сол е половин чаена лъжичка. Трябва да се помни, че това количество е изчислено въз основа на това, човек дневно да пие  най-малко 2 литра  чиста вода. Стриктното спазване на тези количества предотвратява  дехидратация  и нормализира киселинно-алкалния баланс в организма. Освен това, консумацията на вода и балансирано количество сол насища клетките с кислород , включително тези, увредени от сериозни заболявания. Солта може да помогне за облекчаване на  астматичен пристъп . Първо трябва да се изпият 2 чаши вода, а след това да се пуснат върху езика няколко зрънца сол. Когато те се разтворят, пристъпът спира. Нарушеното храносмилане, както и  чувството на тежест  след хранене може да са признаци на липса на сол, тъй като тя участва активно в храносмилането. Смята се, че умереният прием сол предотвратява развитието на разширени вени и образуването на спукани капиляри. Отоларинголозите препоръчват да се прави гаргара със солен разтвор при  ангина , а също и с него   да се промива носът при синузит

  ползите и вредите от солта

  Солта се използва също и при  загуба на коса . Голяма шепа сол се втрива в скалпа веднъж седмично и се отмива с топла вода, без шампоан. Този естествен ексфолиант стимулира фоликулите и ускорява растежа на косата, като предотвратява косопада. Както можете да видите, пакетът със сол не само е необходим, а просто задължителен в кухнята и дори в банята. Научете и приятелите си!

  Източник: zajenata.bg

  Leave a Comment

  This div height required for enabling the sticky sidebar