Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  Мащехата на това момиченце я изпрати на училище с тези дрехи и тя се върна разплакана

  /
  585 Views
  img

  Как да не глезим децата си? На този въпрос отговорът е ясен – не ги затрупвайте още от малки с подаръци с или без повод, показвайте неодобрение към техните малки „дяволии“ да получат своето, учете ги да споделят играчките си с другите деца, обкръжете ги с любов, проявявайте към тях разбиране, не ги обличайте непременно съгласно последните модни тенденции, социализирайте ги в атмосфера на скромност, благонамереност, неагресивност, но не и излишна мекушавост… Но ако вече – по една или друга причина – вече сме ги разглезили, тогава как до обърнем този процес в обратната посока? Един доста оригинален способ възприема бащата на 11-годишната Кайли Олсън.

  Майка й умира, когато момиченцето е още съвсем малко и таткото полага извънредни грижи да удовлетворява всяко нейно желание. Вече поотраснала, тя е облечена по-последна мода, разполага със свръхмодерен GSM и куп други аксесоари, отличаващи я рязко от нейните съученички. Държанието й е в съответствие с това – чувства се като неформален лидер на класа, но така печели само завист и недоброжелателство… Вместо да се усети, влошава положението си още повече, като започва да се подиграва на съученичките си за не достатъчно модния начин по който се обличат. Но това не е всичко, в класа има момиче, чийто родители са с ограничени финансови възможности да обличат дъщеря си с нови, в крак с модата дрехи и тя е принудена да износва дрехите на по-големите си сестри – а те не само не са нови, но и са далеч изостанали от „модата на деня“… Точно това момиче се оказва под прицела на некоронованата кралица Кейли, която я затрупва ежедневно с подигравки и обидни думи, колко „глупаво изглежда в дрипавите си дрехи“…

  Това заяждане скоро се разбира от учителката и тя обсъжда поведението на Кейси с нейния баща и новата му съпруга. Родителите са силно огорчени и намислят план, как да стреснат разглезеното момиче. За целта, през уикенда мащехата я води по магазините да пазаруват и – пътьом – се отбиват в магазин за дрехи за втора употреба, за да се „посмеят на асортимента“.На края – като на шега – Кейси решава да купи няколко износени рокли. Тя обаче е неприятно изненадана, когато в понеделник родителите я задължават да отиде и една от тези рокли на училище… И още от вратата е посрещната с подигравки и обиди отстрана на отмъстителните си съученички… Шокът, който Кейси изпитва и подейства благотворно, кара я да осъзнае собственото си поведение спрямо бедното момиче и ежедневната болка, която й е причинявала… Следва искрено извинение и много скоро двете момичета разбират, че имат общи интереси и стават много добри приятелки… Изводът тук се натрапва – дори детето ви да е с вродена силна чувствителност и благородство, неправилният начин на възпитание може да доведе до нежелани, трайни изкривявания в неговото поведение, когато отрасне. Затова родители, не глезете децата си, възпитавайте ги в толерантност, другарство и взаимопомощ!

  Източник: bulmedia

  Leave a Comment

  This div height required for enabling the sticky sidebar