Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  Как да се грижите правилно за краката си, за да не миришат (ценни съвети)

  /
  765 Views
  img

  Миризмата основно се причинява главно от изпотяване и обувки. На краката и ръцете има повече потни жлези, отколкото повечето други области на тялото, така че контролирането на изпотяването може да бъде трудна задача.

  • Предотвратяване на миризмата

  Хигиена за кракатаДобрата хигиенна е превантивна мярка.

  Измийте краката си всеки ден с топла вода и сапун. Това премахва мръсотия, пот и миризмата, причинена от бактерия. Уверете се, че полагате специални грижи, за да се измиете краката си.

  • Ексфолирайте краката си.

  Да се отървем от мъртва кожа може да помогне за намаляване на миризмата. Почистете краката си у дома с ексфолиращ скраб или пемза.

  Ексфолиране на кракатаСъщо така поддържайте ноктите чисти, за да се предпазите от бактерии.

  Хидратиране краката си с лосион, за да бъдат меки и здрави. Опитайте лосиони с аромати като лавандула или мента за да подпомогнете борбата с миризми.

  • Да не се носят един и същ чифт обувки два поредни дни.

  Със смяната на обувките, ще позволите най-малко 24 часа на обувките, за да изсъхнат. Това намалява влагата на мястото, където е миризмата.

  Поръсете обувките си, когато не ги носите със сода за хляб или талк на прах.

  Сода помага за ефективно неутрализиране на миризми и помага да абсорбира влагата.

  • Ходете боси.

  Когато сте у дома, нека краката ви да са свободни. Не носете чорапи или обувки, освен ако не се налага.

  • Накиснете краката си в английска сол.

  Киснене на кракаАнглийска сол помага за неутрализиране на миризми и помага в борбата с бактериите. Разтворете 1/2 чаша английска сол в 8 чаши топла вода. Накиснете краката си за 30 минути дневно. Не изплаквайте солта от краката си след това, просто подсушете краката си старателно.

  • Използвайте черен чай.

  Много хора се кълнат в народния лек за накисване на краката в черен чай, за да се отстрани миризма. Tаниновата киселина в чая се смята за идеалното средство за възпиране на бактерии чрез създаване на враждебна среда.

  Сложете 5 пакетчета черен чай във вряща вода. Смесете с 4 чаши студена вода за да се охлади до топла вода. Накиснете краката си за 20 минути на ден.

  Една алтернатива е да се използва зелен чай, който също се смята, че унищожава бактериите.

  Източник : girl.bg

  Leave a Comment

  This div height required for enabling the sticky sidebar