Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  След като прочетете ТОВА ще забравите за ЗЪБОЛЕКАРИТЕ! Вижте как сами да възстановите ЗЪБИТЕ СИ!

  /
  1025 Views
  img
  До сега никой не ви е казал, имате ли кариес, трябва или да му правим пломба или да вадим зъб!

  Оказва се, че това е грешно. Според ново проучване на British Medical Journal, нашите зъби, както и другите части на тялото ни имат способността да се регенерират! Кариесите се образуват, когато храни, съдържащи въглехидрати (захари и нишесте) като мляко, стафиди, сладкиши или бонбони, остават върху зъбите.

  Бактериите, които виреят в устата процъфтяват при наличието на тези храни и произвеждат киселини. Образува се плака и в последствие се прояждат дупки в повърхността на зъбите ви.

  Ето четирите основни причинителя на кариесите:

  Дефицит на минерали в храната – калций, магнезий и фосфор

  Липсата на мастноразтворими витамини включително А, Е, К, и особено витамин D

  Ако прекалявате с фитинова киселина

  Ако прекалявате с обработена захар

  Можем ли да обърнем процеса и кариесите ни да заздравеят?

  Много е важно да си мием зъбите всеки ден, но има и други начини, с които можем да обърнем процеса на образуването на кариесите.

  Елиминирайте захарта от диетата си:

  Освен за зъбите ви, това е безценно за вашето здраве като цяло. Елиминирайте сладките газирани напитки, шоколади, сладкиши и други подобни изкушения – те декалцират зъбите ви и създават среда, в която се образуват кариеси. По този начин ще намалите киселинността в устата си и ще дадете възможност на зъбите да регенерират своята цялост.

  Елиминирайте фитинова киселина

  Присъства в бадеми, семки, и други ядки. Фитинова киселина залепва за зъбите и блокира калций, магнезий, желязо и цинк, които укрепват повърхността им.

  Консумирайте непастьоризирано „сурово“ мляко.

  То бъка от безценни съставки, като калций, магнезий, фосфор, и мастноразтворими витамини, които вършат чудеса за вашите зъби.

  Внимание: Непастьоризираното мляко крие известни рискове за определени физиологични състояния, преди да го консумирайте се консултирайте с вашия лекар.

  Наблягайте на консумацията на зеленчуци с листа, плодове, здравословни мазнини като кокосово масло, авокадо, маслини и риба.

  Използвайте зъбна паста без флоурид.

  Пречиствайте с олио. Много е лесно, но е малко неприятно. Просто държите една супена лъжица олио в устата си за 20 минути и го изплювате. Олиото буквално изсмуква плаката и бактериите от устата

  Източник: girl.bg

  Leave a Comment

  This div height required for enabling the sticky sidebar