Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  Катрин Тасева получи отново златния си медал, който продаде за благотворителност

  /
  659 Views
  img

  Гимнастичката Катрин Тасева получи отново златния си медал, който продаде в помощ на футболиста със злокачествен тумор на крака Иван Тодоров. Три месеца след благотворителния търг, в предаването “120 минути” по bTV анонимният и до днес купувач върна отличието на шампионката.

  Преди няколко месеца Катрин Тасева съобщи публично, че иска да подкрепи млад мъж, който събира пари за тежка операция в чужбина.

  “Знам, че и той е спортист, аз също съм спортист. От чисто колегиална гледна точка много се трогнах”, сподели “Златното момиче”.

  Три месеца по-късно, без да предполага какво я очаква, Катрин влезе в студиото на “120 минути” с мисълта, че ще разкаже за предстоящите състезания, в които ще участва. Уж случайно, водещият попита за съдбата на нейния медал и бухалките, с които спечели златото.

  Минути по-късно отличието отново бе на врата на шампионката. По молба на дарителя, той остава анонимен. Но по неговите думи – всеки медал трябва да е при шампиона си.

  “Има много спортисти с талант – това отново са негови думи – има много талантливи хора с титли, но Катрин е шампион със сърце”, каза водещият Светослав Иванов.

  “Благодаря много наистина. Страхотен човек, страхотен жест”, отвърна през сълзи Катрин.

  Веднага след предаването водещият на предаването Светослав Иванов публикува снимка и написа под нея: “Един човек липсва на тази снимка.И никога няма да научим неговото име.”

  А в края на това емоционално предаване, той сподели, че доброто е най-голямата победа, която човек може да постигне в живота си. “Тези малки победи не винаги влизат в залата на славата. Не блестят като злато, но са по-благородни и от най-благодния метал. Вие дори няма да разберете кой е човекът, купил и върнал медала на Катрин. Той не е богат, не е с много имоти, пари, не е популярен и страни от суетата и егоцентризма.

  Преминал е през много изпитания, но не спира да вярва в доброто у хората. Той е безименният герой, който ни кара да се замислим за важността на малките жестове, които променят мисленето на стотици хиляди.

  Помислете си за него, той утре ще се събуди, ще се облече и ще отиде на работа, без дори неговите съседи, които ще срещне да предполагат, че това е той. Той ще отиде сред колегите си, ще се види с приятели и те няма да знаят, че това е той.

  Никой няма да знае. И така трябва да бъде. Защото доброто няма име, място на раждане, възраст и професия. То просто живее в нас.

  Катрин, ти си чудесна.

  А ти …, си много голям мъж.”, заяви Светослав Иванов.

  Leave a Comment

  This div height required for enabling the sticky sidebar