Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  Будистка притча: 3 ситуации, когато трябва да игнорирате другите хора

  /
  458 Views
  img

  Отношенията с други хора ни носят щастие и удовлетворение, но те също така често са източник на разочарования и огорчения.

  Поради тази причина, за да намерите ключа към щастието, трябва да се научите да пренебрегвате определени думи, нагласи и поведение на другите хора.

  Освен това има случаи, когато пренебрегването е въпрос на вашето психично здраве, защото отношението ни към случващото се пречи да продължим напред и да постигнем до реалния си потенциал.

  карма спокойствие дзен
  Снимка: Thinkstock

  Осъзнаването, че ние понякога поддържаме токсична връзка, превръщайки се в главната жертва, е първата стъпка към освобождаването от капана, в който сами сме попаднали.

  Игнорирането е изкуство

  Според легендата, веднъж един човек се приближил до Буда и без да каже и дума, го заплюл в лицето. Учениците на Буда изпаднали в ярост.

  Ананда – един от най-преданите ученици се обърнал към Буда:

  „Позволи ми да направя това, което той заслужава.“

  Буда спокойно избърсал лицето си и отговорил на Ананда:

  „Не, ще говоря с него“.

  Сгънал ръцете си с уважение и казал на мъжа:

  „Благодаря. С жеста си ти ми позволи да се уверя, че гневът ме е напуснал. Безкрайно съм ти благодарен. Твоят жест също така показа, че Ананда и другите ученици все още изпитват гняв. Благодарим ви.“

  Непознатият не можел да повярва на чутото, бил трогнат и се разкаял за своята постъпка.

  Тази история е добър пример за това какво означава да игнорираме.Всъщност в нашия лексикон тя често има отрицателно значение и ние се чувстваме виновни, че игнорираме някого.

  Всъщност игнорирането означава да не позволяваме на думите, нагласите и поведението на други хора да нарушат вътрешното ни равновесие. Не е нужно да прибягвате до жестокост или агресия, а е достатъчно да създадете защитен пашкул около себе си.

  Това означава да игнорирате определени хора в определени моменти, но не е задължително да ги избягвате. Игнорирането не е форма на отмъщение и не начин да се предизвикат комплекси у някого, а метод за самозащита.

  Разрушителна критика

  Ако критиката не ви помага да станете по-добри, а само ви депресира и унижава, трябва да я игнорирате. Не позволявайте на другите да ви съдят, ако не са се поставили на ваше място. Не позволявайте критиката им да ви навреди.

  Негативни действия

  Ако човек се отнася с вас лошо, не позволявайте поведението му да промени психологическото ви равновесие, защото по този начин ще се убеди, че е постигнал целта си.

  3. Манипулации

  Някои хора се опитват да ни контролират чрез емоционални манипулации. Осъзнайте това навреме и се опитайте да избягвате коментари, които могат да увеличат чувството ви за вина и отговорност за това, което не сте извършили. Като се научите да игнорирате думите им, можете наистина свободно да вървите напред.

  https://www.edna.bg/

  Leave a Comment

  This div height required for enabling the sticky sidebar