Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  Мъск показа роботизиран хирург, който ще имплантира мозъчните чипове

  /
  339 Views
  img

  От 2016 година компанията Neuralink, основана от Илон Мъск, работи върху компактен мозъчен имплант, който може да върне човек към нормален начин на живот. По време на неотдавнашна презентация експертите на Neuralink показаха способността да четат данни за мозъчната активност на прасета с помощта на имплантиран сензор, който предава информация по безжична мрежа.

  Мъск показа роботизиран хирург, който ще имплантира мозъчните чипове

  Сега Neuralink разработва роботизиран хирург за минимизиране на човешкия фактор и премахване на грешки при имплантирането на миниатюрните устройства в мозъка. По време на демонстрацията на прасе с имплант беше заявено, че в мозъка на животното е вкарано устройство, което получава информация от 1024 проводника. Само робот, който е проектиран за такава дейност е в състояние да извърши операция с такъв огромен брой свързващи проводници.


  Мъск показа роботизиран хирург, който ще имплантира мозъчните чипове

  Роботът, показан на презентацията, има височина над 2.4 метра и има способността да се движи по пет оси. Тези параметри спомагат за точното координиране на операцията на хирургичния инструмент. Паралелно с работата по имплантиране, роботът извършва непрекъснато сканиране и телеметрия на мозъка, определяйки параметрите на жизнените функции на пациента.

  Мъск показа роботизиран хирург, който ще имплантира мозъчните чипове

  По време на имплантирането на микрочипа, роботът трябва да „заобиколи“ всички кръвоносни съдове, което прави операцията безкръвна. Цветът и формата на устройството трябва да предизвикват само положителни емоции у пациента и по никакъв начин да не го плашат. Следователно в робота Neuralink са използвани светли цветове за украса на тялото.

  Поставете оценка:

  3.7

  Оценка 3.7 от 3 гласа.

  Източник: https://fakti.bg/

  Leave a Comment

  This div height required for enabling the sticky sidebar