Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  Възходът на евтините смартфони

  /
  725 Views
  img

  смартфониДори да не сте наясно с технологиите или как изобщо върви пазарът на смартфони и телефони у нас и по света, няма начин да не сте видели, как хората започнаха да се разхождат с други марки телефони от познатите ви Самсунг и Айфон, макар че те все пак остават преобладаващи.

  Да кажем, че сте забелязали, защо мислите се получава това? Веднага много от вас, ще кажат, че цената винаги ще е ключова роля. Телефоните им са евтини и затова са толкова много. Има наистина много телефони, които са далеч по-евтини от самсунги и айфони, но имат същите характеристики. Както при всичко останало, името винаги, ще играе ключова роля с продажбите на всякакъв вид стока.
  Тези телефони, които навъдиха пазара, предимно са от андройд серийте, защото на пазара почти няма друго, освен айфон и нокия, която още не се знае какво ще става с нея.
  Не че на хората им липсват операционни системи за смартфони, напротив, те са напълно достатъчно, понеже всеки месец излиза по някой нов телефон и то „уж“ по-добър от старият.

  Какъв е проблемът при легендите и при новаците?
  Легендарните телефони, като нокия, сони, айфон и други имат един общ проблем – всички си приличат. Компанията, без значение на коя марка, прави серия от телефони, които в първите два модела са добре, прилични, някои дори изненадват света, но останалите вече са колкото да се поддържа производството. Никаква креативност, никакви идеи, нищо ново, което да зарадва потребителите и да им покаже, че компанията още става за нещо.
  Лошото е, че всички те имат огромен капацитет за да измислят нови и нови неща в смартфоните, като проекционна клавиатура или нещо подобно, но никой не го прави. Защо някой не им напише по едно писмо и да ги попита?

  Ами новаците? При новаците също се срещат прилики в дизайните, но поне те винаги пускат по нещо ново и интересно на пазара. Дали ще е по-голям екран, по-голяма батерия или странно позиционирани бутони на гърба, винаги се намира нещо, което да ви привлече вниманието при тях. Да не говорим, че на много от смартфоните им цените са далеч по-добри от айфонските.

  Ами сегмента със умните часовници? Там положението е малко различно, защото компаниите които правят смартфони ги правят тези часовници (с изключение на няколко марки) и един вид си допълват гамата на телефоните и превръщат умните часовници в допълващ за смартфона ви аксесоар.

  Дали ще си купите умен часовник със смарфонът си за 1000лв, не е от голямо значение, нито ще окаже голяма разлика в ежедневието ви, освен ако не сте прекалено активен от контактна гледна точка – да ви звънят като луди през пет минути и да се чудите къде ви е телефонът. За това би ви помогнал един умен часовник, но при положение, че можете да намерите много по-изгоден смартфон и пак да си вземете умен часовник, които е съвместим с вашият смартфон – за портфейлът ви това е доста по-добро решение.

  Винаги внимавайте и когато си купувате смартфон и винаги отделете малко време за търсене, защото накрая може да се окаже, че сте прахосали всичките си пари или дори без значение колко от тях за нищо.

  Leave a Comment

  This div height required for enabling the sticky sidebar