Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  Как да бъдем по-продуктивни пред компютъра?

  /
  593 Views
  img

  работа компютърАко все още мислите, че хората пред компютъра играят само игри, много грешите. Има изключително много неща за правене, докато сте пред компютъра, че няма да ни стигне статията да ги изброим.

  Нека да си представим, че вие сте един сайт администратор и отделяте пред компютъра около 5-6 часа на ден. За някой това е много, за други малко, всеки различно. Нека да помислим обаче, как да оптимизираме това време максимално, за да можете и вие да извлечете максимална полза от седенето пред компютъра.

  Първият стереотип които трябва да разбием е, че не може да използвате всички тези 5-6 часа за нон стоп работа. Все някой ще ви звънне, пише, ще проверите фейсбук и други разсейващи неща. Това е неизбежно! Това което можете да направите е, поставете си малки паузи. На всеки 20 минути продължителна работа, 10 или 5 почивка. Изборът е изцяло ваш. И не ви казваме, да си опънете пръстите, защото сте писали много, а просто да се разсеете някъде в мрежата. Дори с някое видео.

  Друг метод за по-продуктивно стоене пред компютъра, би било да не работите само едно нещо. Имате няколко проекта по които да работите. Отделете половин час за единият, без значение до къде ще стигнете по него, преминете в следващият половин час на вторият и така. Когато мозъка ви върши едно и също в продължение на дълго време, той започва да зацикля, да блокира (освен когато спите). Започвате много лесно да се разсейвате, а нашата цел е да подобрим вашата концентрация и продуктивност пред компютъра.

  Тук правилото „не оставяй днешната работа за утре“ не важи. Защо?
  Защото ако вземете много работа наведнъж, в един момент просто ще сте толкова изтощени, толкова изморени и изобщо няма да имате сили за нищо, че направо ще съжалявате. Ако вече гоните крайни срокове, тогава помислете да вземете много задачи наведнъж, но при всеки друг случай, не се претоварвайте.
  Един лесен трик, за да спазвате зададеното си време, е да ползвате от готварските таймери. Те са малки, сладки и вършат чудесна работа. Не използвайте телефона си, защото така няма да можете да се фокусирате върху компютъра. Вашият телефон е и вашата играчка, така че се досещате за какво говорим.

  Сложете зададеното време от вас на таймера и започнете с вашите задачи. Определено ще ви спести много време и ще можете да свършите вашите задачи в срок. Ако наистина работите цял ден на компютъра, отделете няколко часа за разнообразие, някоя игра, може и филм да изгледате или да отидете до магазина. Изборът е изцяло ваш.

  Leave a Comment

  This div height required for enabling the sticky sidebar