Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

    Как да различим оригиналните бижута Сваровски от имитациите?

    /
    726 Views
    img

    В днешно време броят на хората, „опарени“ от имитации на бижута Сваровски нараства прогресивно. На българския и световен пазар се появиха множество сайтове, онлайн магазини и Facebook страници, предлагащи имитации на Сваровски под формата на оригинални бижута. В следващите редове ще ви предложим няколко съвета за това как може да различите оригиналните бижута с марката Swarovski от евтините имитации.

    Оригиналните бижута с кристали Сваровски изобилстват от цветове – сини, розови, безцветни; размери – от съвсем мънички кристалчета до внушителни със своята големина; форми – от обеци до пеперуди. Някои от тях се използват за направата на колиета, други – за пръстени, гривни и обеци.

    Зад цялото това многообразие обаче се крият немалко фалшиви камъни – имитации на оригиналните кристали Сваровски, a това не е нещо необичайно, нито изненадващо. Красивите кристали отдавна са се превърнали в синоним на стил и класа – ето защо са и толкова желани от нежния пол.

    Макар и те самите да са имитация на диамантите, от много време вече са „заживели свой собствен живот“ като оригинален продукт. Много са дизайнерите от световна величина, които работят съвместно със Swarovski – затова и изискванията на компанията към официалните вносители в различните държави са високи. Не всяка фирма е оторизирана да бъде вносител. Въпреки това не са малко онлайн магазините (а и не само), в които могат да се намерят евтини имитации на кристали Сваровски.

    Как тогава могат да бъдат различени истинските кристали Сваровски от имитациите?(h3)

    Специфичен блясък

    За направата на красивите кристалчета се използва машина, а самата изработка не е никак лесна. Всичко се калкулира предварително, всяка посока на отразената светлина се изчислява на компютър. В следствие на тези сложни процеси се създава и неповторимият блясък на кристалите, който не може да се види в имитациите.

    Хомогенна структура

    Оригиналните кристали Сваровски нямат никакви следи от мехури във вътрешността си. Ако забележите мехури в кристалите, които сте си купили, можете да сте убедени, че са имитация.

    Липса на драскотини

    Кристалите Сваровски изглеждат съвършени, докато по повърхността на имитациите може да има следи от драскотини. Те са ясен признак, че кристалът не е оригинален.

    Прецизна изработка

    Всеки един кристал Сваровски е изработен много прецизно, но и е еднакъв с другия. Няма разлика в широчината, наклона и височината на камъка. При имитациите може да се наблюдава разминаване в големината и блясъка на кристалите.

    Специфична е и формата – всички връхчета на оригиналните кристали се срещат в една и съща точка, подобно на диамантите. Това обаче не е така при имитациите.

    Всички тези специфики на оригиналните кристали можете да видите, ако държите в ръцете си един истински комплект Сваровски – такъв можете да намерите в онлайн магазинa на фирма „Cristiani”.

    Leave a Comment

    This div height required for enabling the sticky sidebar