Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

След като станах на 45 започнах да го използвам за какво ли не – от смъкване на мазнинки до слабително за спешни случаи

/
165 Views
img

Знаете ли, че най-простите трикове в действителност са и най-ефикасни? Ако имате проблем с килограмите – пробвайте това!

Проблем с килограмите има всеки втори човек. По-страшното е, че днес и процентът на затлъстелите деца става все по-висок.

Днес решихме да споделим с вас една извънредно лесна рецепта, която не само ще реши проблемът с килограмите, но ще подобри доста здравето ви.

Преди да я приложите би трябвало да подчертаем, че този трик е приложим само за хора, които са над 40 години. С негова помощ те ще успеят да коригират нещо, което в продължение на дълги години не са могли.

Ефективността на тази рецепта е потвърдена от хилядолетия. В Аюрведа разтопеното краве масло се нарича гхи. Смята се, че този продукт е способен да влее в тялото специална енергия, която ще повлияе положително върху работата на всички вътрешни органи. Разтопеното масло помага за укрепване на нервната система, подхранва мозъка, прочиства черния дроб и активира метаболизма на тялото. Ето защо тази рецепта е подходяща за по-възрастни хора. Защото техен проблем не са само килограмите, които са натрупали през годините.

Разтопено масло – гхи: какви са ползите?

1. Подходящо е за пържене

Разтопеното масло умело се съчетава с всички продукти. За разлика от растителните масла, този продукт не губи своите полезни свойства при нагряване. С него могат да бъдат подготвяни както зеленчуци, така и месо. С разтопено масло ястията са много вкусни и по-ароматни, с богат кремообразен вкус.

 

2. Разтопеното масло топи килограмите

Знае се, че разтопеното масло съдържа мастна киселина, която е 8% по-малко наситена от другите животински мазнини. Това улеснява лесното усвояване на продукта от тялото. По време на готвене от маслото е напълно премахнат комплексния протеин – казеин. Това е вещество, което негативно влияе върху увеличаването на холестерола в кръвта.

Също така в разтопеното масло се съдържат полезните антиоксиданти витамини А и Е. Те предотвратяват окисляването на липидите. Добра превенция са на атеросклерозата и подобряват процеса на изгаряне на мазнините. Освен това, в разтопеното масло се съдържа линолова киселина, която е толкова необходима за доброто състояние на тъканите.

 

3. Използва се като естествен лаксатив

За да направите това, в чаша горещо мляко сложете 2 супени лъжици разтопено масло. Получава се една естествена напитка, с приятен и лечебен вкус. Може да я дадете дори на деца, които имат затегнат стомах.

 

4. Повишава ефективността на мехлемите и балсамите

За тази цел е необходимо да смесите малко количество разтопено масло с лекарството и да се приложи върху засегнатата област.

Ето видео, от което по-подробно ще научите за свойствата и употребата на разтопеното масло.

 

5. Помага за повишаване на имунитета

С няколко лъжици разтопено масло можете да се отървете от анемия и физическа слабост. За да направите това, използвайте разтопено масло, сушени плодове и сурови ядки, които сте накиснали за една нощ във вода. При редовна употреба, тази витаминна бомба ще ви помогне да се отървете от хронични заболявания.

В разтопеното масло се добавят сушени плодове и ядки по желание, така че да се получи една гъста каша. Добре е ако ядките и плодовете предварително са смлени, но не много ситно.

Източник: zajenata.bg

Facebook Comments
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Leave a Comment

This div height required for enabling the sticky sidebar
shares