Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Затварят общинските училища – всички ученици ще минават в платена форма на обучение

/
178 Views
img

Нов законопроект е на път да взриви България по идея на управляващите и коалиционните им партньори, общинските и държавните училища трябва да станат платени. Това трябва да стане до края на мандата им, за да се въведе новата реформа щяло да има и обществено обсъждане по темата, но според вносителите на новата идея, било време някой да направи решителната крачка, за да има пари в образованието на България.

Според депутати от Герб и Обединените патриоти в демократична България, не можело да я караме по комунистически и държавата да заплаща за изучаването на децата. Всеки трябва да си плаща като иска да получава. От МОН засега отказват коментар по темата, но според наш източник, с реформата именно в МОН се надявали да решат проблема най – накрая с ниското заплащане на учителите и липсата на консумативи в училищата.

В България няма семейство, което да не иска примерно да заплаща поне по 200 лева на година, за да се изучат децата им до дванадесети клас, а парите ще запушат дупката в бюджета, която всяка година се появява именно за общинските и държавни училища. Приемат ли идеята учителските заплати ще скочат поне с 10% още, защото има и други разходи, които трябва да покрива министерството.

Източник:www.budnaera.com

 

 

Facebook Comments
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Leave a Comment

This div height required for enabling the sticky sidebar
shares