Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  БАБА УЧИ! ИЗСИПВАШ ТАЗИ ПРОСТА СМЕС В САЛФЕТКА, ЛЕПИШ НА СЪРЦЕТО И СЛЕД 2 Ч. КАШЛИЦАТА Я НЯМА!

  /
  967 Views
  img

  Спрете силната кашлица с помощта на мощни рецепти от народомедицината, които могат се приготвят бързичко и лесничко

  Силната кашлица може да бъде остатъчен проблем от простуда или някои вирус, може да възникне и като симптом на алергична реакция, но може да се появи и при много други причини – важното е да знаете как да се отървете от нея без да има някакви остатъчен отзвук върху организма ви.

  Много често, лекарствата които се прилагат за лечение на кашлица, не са подходящи за най-малките. Народната медицина познава няколко средства, чрез които вие може да подсигурите много ефикасни лекове срещу досадната кашлица както за вас, така и за детето ви.

  „Медена превръзка“ срещу кашлица 

  Едно много сигурно средство с което да прогоните кашлицата е така наречената „медена превръзка”. За приготвянето са ви нужни само мед, растително масло, брашно, салфетка, марли и превръзка. Това, което трябва да направите е да омесите брашното с малко мед, като гъстата смес не трябва да залепва по ръцете ви, но и не трябва да е много течна – горе долу да наподобява консистенцията на дъвка. Може да я оваляте в малко от маслото и после отново в брашно. Когато е готова поставете я върху салфетка, а върху частта която ще попадне върху кожата положете марля. Наложете върху гърдите си, или върху гърдите на детето, а може и на гърба, като внимавате да не покривате зоната, където се намира сърцето. Прикрепете с помощта на превръзка и облечете чиста и суха фланелка отгоре. Оставете лека да действа около два или три часа. Лечението може да бъде повторено няколко поредни дни, но още след първия ще забележите значителна промяна. „Медената превръзка” може да бъде прилагана при деца над шест месечна възраст, но трябва да бъдете сигурни, че нямат алергия към мед и пчелни продукти. Също така е много важно и кожата върху която налагате превръзката да бъде здрава – без ранички и зачервявания.

  Моркови и мляко срещу кашлица 

  Друга рецепта, против кашлица, която е приложима и при деца и при възрастни, налага използването на прясно мляко и моркови. Смесете прясно мляко със сок от моркови в съотношение едно към едно. От този лек за децата една чаена лъжичка, а за възрастни – по две супени, пет до шест пъти дневно. Рецептата помага и за отхрачване.

  Мляко и смокини срещу кашлица 

  Друг лек против кашлица, е също с прясно мляко, но и смокини. Залейте шепа сушени плодове с около половин литър мляко, и оставете на бавен огън за десетина минутки. Прецедете и разделете на три равни дози и ги давайте на детето си половин час преди хапване, като затоплите течността. Лека се приготвя по същия начин и се приема еднакво и за възрастни.

  С който и метод да решите да отървете вас или детето ви от досадната кашлица, сами ще се убедите, че лековете от народната медицина също могат да бъдат ефикасни.

  Източник: kakata.info

  Leave a Comment

  This div height required for enabling the sticky sidebar