Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Ти да видиш! Бабин метод, ама действа! Щом усетиш признаците, пъхваш молив между зъбите – моментално минава!

/
991 Views
img

Почти всеки ден четем за проверени хитрости , които обещават да направят живота ни по-лесен. Някои от тях са наистина ефективни, а някои дори не са близо до нашите очаквания.

Ние сме подготвили за вас  набор от съвети , които са били използвани още нашите баби и дядовци. Опитайте ги, ще видите, че понякога не е нужно да изобретяваме колелото, а е по-добре да опитаме нещо, което работи в продължение на много години.

1. Картофи против ухапване от паяк

картофи

Колкото и странно да звучи, но  картофите  наистина могат да се лекуват ухапване от паяци . Отрежете голяма част от суровия картоф  и с помощта на медицински бинт го привържете към мястото на ухапване. Сменяйте картофа с пресен на всеки 12 часа.

2. Скилидка чесън срещу зъбобол

чесън

Вземете една скилидка чесън и я разрежете наполовина. За да спре да ви боли възпаленият зъб , натрийте го с половинката чесън в продължение на 7-10 минути.

3. Портокалова кора срещу настинка

портокалова кора

Много капки за нос имат цитрусов аромат . Оказва се, че не е просто заради приятната миризма. През 18-ти век навивали портокаловата кора  на спирала и я пъхали в ноздрите, за да се отърват от настинка .

4. Водка срещу неприятната миризма от краката

миризма от краката

Този метод наистина работи, тъй като алкохолът е в състояние да унищожи бактериите , които са причина за неприятната миризма на краката . За да се отървете от нея, трябва да изтриете краката си с парче плат, напоено с водка или спирт.

5. Молив срещу главоболие

молив

Ще се изненадате, но много често главоболието е причинено единствено от факта, че ние несъзнателно стискаме челюсти . За да спре болката, поставете молив между горната и долната челюст и се опитайте да отпуснете мускулите.

6. Кисело мляко срещу лош дъх

кисело мляко

Естественото кисело мляко съдържа голямо количество здравословни бактерии , които са в състояние да неутрализират лошата миризма от устата .

7. Женско биле срещу мазоли

мазоли

Женското биле е в състояние да смекчи мазолите . За да направите това, трябва да го смесите с 0,5 чаена лъжичка вазелин и да натъркате мазола с получения разтвор.

8. Зехтин срещу морска болест

зехтин

Оказва се, че ако имате под ръка зехтин по време на път с кола или плаване с лодка, можете да избегнете симптомите на морска болест . Когато човек започне да се поклаща от движението, в устата се появява обилно слюноотделяне , а маслото, съдържащо се в маслините, съдържа танини , които възвръщат сухотата в устата и помагат да се предотврати гаденето .

Източник: www.bgnow.eu

Facebook Comments

Leave a Comment

This div height required for enabling the sticky sidebar