Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  Ето я най-хубавата българка в световна енциклопедия на красотата! Няма да повярвате къде са я открили и какво работи

  /
  533 Views
  img

  Диляна Дякова е най-красивата българка. Тя е на 35 години, по професия цветар и точно като красивите растения, с които се занимава, блести с естествена красота.

  Натуралната й визия е причината, Диляна да привлече вниманието и на румънската фотографка Михаела Норок, която я кани в проекта си „Атлас на красотата”.

  В енциклопедията са включени над 500 портрета на красиви жени от всяко кътче на света. Всяка от тях има собствена история. В търсене на уникалните си модели, Михаела обикаля Таджикистан, Америка, Индия, Етиопия и много други страни.

  Стига и до България, а още в центъра на столицата вниманието й грабва Диляна. Историята й също я печели–момичето е отгледано само от майка си, едва на 16 започва да работи като цветарка и се справя сама с живота.

  „Чувствам се много поласкана. Нямам кой знае какво самочувствие и бях изненадана, когато Михаела ми предложи да ме снима. Аз съм само едно работещо момиче, не се приемам за най-красивата българка.

  Дори когато се срещнахме с румънския фотограф, бях много изморена. Може би е видяла в мен удовлетворение и щастие, и това я е привлякло”, споделя Дякова, пише „България днес”.

  Красотата й е изцяло естествена и по нея няма нито една корекция. Тя е твърдо против изкуствената визия и това си личи.

  „Красотата на жената не е само във външния й вид. Жената е красива, когато сама се бори в живота, когато е силна, когато респектира.
  Хората са красиви сами по себе си с постиженията си, а не с изкуствена визия.

  След 40 години с какво ще е актуална една жена, ако няма качества, ако не е духовно красива”, допълва още родната красавица.

  За нея най-голямото постижение в живота са цветята. Докато работела още като ученичка в цветарски магазин, решава да си направи собствен такъв със сестра си.
  И се получава.

  Диляна обаче се омъжва, ражда две деца и завършва две магистратури, преди да се върне към призванието си отново. Преди 4–5 години обаче се връща към цветарството и е щастлива от това.

  Въпреки че работи с дни, никога не се е предавала.

  „Цветята са едно призвание. Това е животът. Много тежка работа, макар всички да казват, че е красиво. Не, не е красиво! Много е трудно, изисква големи усилия, но си заслужава”, споделя още Дякова.

  Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!

  Leave a Comment

  This div height required for enabling the sticky sidebar