Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Разпродажба в „свободните от коронавирус” места

/
99 Views
img

Италианското градче Чинкуефронди, което е разположено на юг от района на Калабрия, се провъзгласи за място „свободно от коронавирус”. По този начин местната управа се надява да увеличи приток на купувачи на къщи. Имотите се оферират по 1 EUR. За целия период на пандемията, там не е регистриран нито един случай на заразен.

Целта, подобно и на много други малки градчета на Ботуша, е да се реши проблемът с обезлюдяването. През последните години се наблюдава силна миграция на младите от по-малките населени места към по-големите с цел по-лесно намиране на работа. За кметът на Чинкуефронди, задачата е толкова сериозна, че дори тя вече си има кодово име – „Операция Красота”.

„Разположени сме между планина и две топли морета, в близост тече чиста река, а плажовете ни се намират само на 15 минути път с кола. Въпреки това целият регион около моя роден глад е изоставен, а пустеещите къщи представляват сериозна опасност”, казва кметът на Мишел Кониа.

Основното изискване към купувачите е обичайното – да ремонтират къщата, която ще придобият срещу 1 EUR. И докато останалите градчета, които предлагат подобна оферта, изискват залог в размер на 5000 EUR и не биват върнати на купувача, ако не ремонтира имота, в Чинкуефронди изискват само ежегодна застрахователна вноска в размер на 250 EUR, докато не бъде завършен ремонтът.

В случай, че новите собственици не реновират имота в срок от 3 години след покупката му, те ще трябва да платят на кметството глоба в размер на 20 000 EUR. Срокът е по-голям, като се има предвид, че останалите градове, които прилагат тази схема изискват ремонтът да бъде завършен в рамките на една-две години.

Къщите, които могат да се купят срещу 1 EUR в Чинкуефронди, са малки. Разгънатата им застроена площ не е повече от 40-50 кв.м. Това дава възможност на новия собственик да ремонтира имота бързо. Разположени са в старата част на града. Някои разполагат с балкони с изглед към околността. Преди те са били собственост на фермери, овчари, занаятчии и кожари.

Обект на продажба са около 10 къщи, но в действителност новият си собственик очакват 50 къщи, които ще бъдат реализирани по-късно, в случай, че има интерес към програмата.

Поставете оценка:

3

Оценка 3 от 2 гласа.

Източник: https://fakti.bg/

Facebook Comments

Leave a Comment

This div height required for enabling the sticky sidebar