Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Филмовият фестивал „MASTER OF ART” с дългоочаквано физическо издание в София, Пловдив и Варна

/
245 Views
img

67 пълнометражни и 12 късометражни заглавия в 11 категории: Архитектура; Изкуство и власт; Дизайн и мода; Съвременно изкуство; Кулинарно изкуство; Изобразително изкуство; Литература; Музика и танц; Фотография; Театър и кино; Панорама – в 5-ото издание на фестивала за документално кино за изкуство „Master of Art”. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

В София фестивалът ще се проведе от 27 август до 24 септември, а традиционни домакини са кината „Люмиер Лидл“, кино „Одеон“, Дом на киното, кино „G8“, „Euro Cinema“, зала Славейков – Френски институт, кино Влайкова, Кино двор „Улица Шипка“ 23. За първи път ще има и прожекции на открито на Платформа А6 на НДК и в рамките на Sofia Summer Fest до Националния музей „Земята и хората“ (28-30.08).

В Пловдив „Master of Art“ ще се състои от 1 до 23 септември в Lucky Дом на киното. Варненското издание на фестивала ще бъде във Фестивален и конгресен център – Варна в дните от 1 до 8 септември.

„Със сигурност 2020 година ще бъде запомнена с пандемията от COVID-19, с изолацията, с маските, със социалната дистанция, със страха. Ние от „Master of Art“ искаме да дадем шанс тази странна и напрегната година да бъде запомнена и с двата формата на 5-ото издание на нашия фестивал – онлайн през април и на живо в арт кината в края на лято 2020.

„Master of Art“ не е само филмов фестивал, това е фестивал на всички изкуства. Тази година публиката ни ще може да се докосне до изключителните истории на Жан-Пол Готие, Дора Маар, Милош Форман, Леонардо да Винчи, Едвард Мунк, Ара Маликян, Луис Бунюел, Салвадор Дали, Жоао Жилберто, Никос Казандзакис, Пол Остър, Фернандо Ботеро, Ода Жон, Морис Бежар, Андреа Паладио и много други.

Благодарим на всички партньори, които въпреки кризата останаха с нас“, пише артистичният директор на фестивала Найо Тицин.

Официалната пресконференция ще се състои на 27 август от 18:00 часа на Платформа А6 на НДК. Специални гости на пресконференцията ще са режисьора Емил Христов и българската художничка, която от години живее и твори в Париж – Ода Жон. Веднага след пресконференцията от 19:00 ч. ще бъде открит и фестивала.

Официалното откриване на Филмовият фестивал “Master of Art” е на 27 август на Платформа А6 на НДК с две прожекции: от 19:00 ч. „ПРЕГРЪДКАТА” реж. Емил Христов и Калин Серапионов) и от 20:30 ч. „ЖАН-ПОЛ ГОТИЕ – ШАНТАВ И ШИК” (реж. Ян Л‘Еноре). Същата вечер в Дома на киното от 20:30 зрителите ще се насладят на „ЗАГАДKATA НА ВЕЛАСКЕС” (реж. Андрес Санс Висенте). Билети ще намерите на касите на НДК и Дома на киното.

В следващите дни от 28 до 30 август на сцената на Sofia Summer Fest в София ще бъдат показани филмите „В ТЪРСЕНЕ НА КАЗАНДЗАКИС”; „ТВОРБИТЕ НА ЛЕОНАРДО”; „МУНК В АДА”; „ДОРА МААР – МЕЖДУ СВЕТЛИНАТА И СЯНКАТА”; „НОТР-ДАМ: ТАЙНИТЕ НА СТРОИТЕЛИТЕ”; „КЪДЕ ЖИВЕЯТ АРХИТЕКТИТЕ”; „АРА МАЛИКЯН: ЖИВОТ СРЕД СТРУНИ”. Билети вече могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim и на място всяка делнична вечер след 17:00 и през уикенда след 11:00.

Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г. Съпътстващите събития на фестивала са подкрепени от Столична Програма „Култура“.

Проектът е част и от програмата „Наследство“ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Фестивалът е подкрепен от Националния Филмов център.

Традиционен партньор и съорганизатор на фестивала е НДК.

Билети за „Прегръдката” може да закупите на касите на Билетен център – НДК и онлайн тук.

Билети за „Жан-Пол Готие – Шантав и шик” може да закупите на касите на Билетен център – НДК и онлайн тук.

Цялата програма на фестивала следете на ndk.bg, masterofartfilmfestival.com, както и на Фейсбук страниците на фестивала и НДК.

Източник: http://epicenter.bg/

Facebook Comments

Leave a Comment

This div height required for enabling the sticky sidebar