Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

    Доматите се ядат само по два начина

    /
    255 Views
    img

    Основната и най-ценна съставка на доматите – ликопена /каротиноид със силно изразени антиоксидантни свойства/, усилва действието си когато бъде консумиран след термична обработка и добавяне на масло. Това отбелязва потребител на китайската платформа Sohu в специална статия за това как трябва да се ядат доматите, така че да са максимално полезни, пише ТАСС.

    Той отбеляза, че доматите съдържат витамините С и Е и антиоксиданти, подобряват състоянието на кожата и предотвратяват развитието на някои видове рак.

    „Много хора предпочитат да ядат доматите сурови с надеждата, че така получават максималното количество витамин С от зеленчука. Всъщност пресните зеленчуци не винаги са източник на хранителни вещества, и това особено важи за доматите“, обяснява блогърът. Антиоксидантните свойства на ликопена в доматите могат да бъдат подобрени чрез термична обработка и добавяне на масло, добавя още мъжът.


    „Витамин С традиционно се унищожава по време на термичната обработка, но това не намалява хранителната стойност на домата“, се казва в статията.

    Второто правило при консумацията на домати е да не се премахва кожицата им, тъй като тя съдържа множество полезни вещества.

    В същото време авторът на статията предупреждава, че доматите не трябва да се ядат на гладно.

    Поставете оценка:

    2.5

    Оценка 2.5 от 6 гласа.

    Източник: https://fakti.bg/

    Leave a Comment

    This div height required for enabling the sticky sidebar