Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Жозеп Борел: Големите империи се завръщат

/
78 Views
img

Европа е изправенa пред ситуация, в която големите империи от миналото се завръщат – това каза пред евродепутатите върховният представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел в пленарна зала.

Като пример той посочи Русия, Китай и Турция и добави, че за Европа това е ново обкръжение. „Турция е един от тези елементи, които го променя“, каза още Борел. Той заяви, че въпросът със сондажите в Източното Средиземноморие изисква бърз и колективен ангажимент и диалогът е единственият начин за постигане на всеобхватно решение на проблема:

„Това е водоразделен момент в историята на нашите отношения с Турция. Ясно е, че решението няма да дойде чрез нарастване на конфронтацията в тях. Ние не искаме това и не се стремим към това. Турция е важен съсед на ЕС, ние не можем да променим географията и тя ще остане такъв“.

Източник: http://epicenter.bg/

Facebook Comments

Leave a Comment

This div height required for enabling the sticky sidebar