Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

    Изчезнал вид ли е книгата?

    /
    670 Views
    img

    книгиКога за последно прочетохте някоя книга? Кога за последно разтворихте вестник или се опитахте да решите някоя кръстословица в малката книжка от будката за вестници? В книжарница влизали ли сте скоро? Това са едни въпроси, които много малко хора си задават в нашето време. Вече всеки има телефон, всеки чете онлайн, дори заклетите книгомани четат от електронни четци. Има ли живот още за книгата?

    Колкото и да ви е странно има още много хора, които четат книги (освен студенти и ученици). Една книга е бягство от реалността и буквално кара мозъка ви да се размърда. Когато гледате телевизия или изобщо всичко на екран, някак си вашият мозък не функционира напълно. Да, имало е проучвания за това, колко добре мислят геймърите, защото на тях им се налага постоянно да следят екрана някой да не ги убие, но дори и това може да не ви помогне.

    В много случай, книгата развива вашите говорни и писмени знания. Сега ще си кажете „Но аз нито говоря с книгата, нито пиша в нея“. Това е така, но тя ви говори на вас и в нея много често се използват изрази, които са много различни от тези, които сте свикнали да използвате всеки ден. Книгата е един уникален начин да обогатите вашите знания и реч, пък и така, хората ще ви мислят за по-умен.
    Наистина, забелязвали ли сте, колко често хората които четат книги са някак по-широко отворени, по-знаещи, по-интересуващи се от заобикалящият ги свят.

    Когато ходите да гледате филми, сякаш сте там, сред сцената на действието и всичко се случва около вас, но тази тръпка може да прерасне и в по-голяма, когато четете книга.
    Когато човек чете книга, той някак си губи представа за заобикалящият го свят, за нещата около него и се гмурка изцяло в книгата, изцяло в действието. Какво по-добро усещане от това?

    Книгите все още имат място в 21 век. Макар да убиваме дървета за да ги направим, да изразходваме толкова много органична материя само заради една книга, тази книга ни показва толкова много емоции. Много хора дори ги свързват с моменти от техният живот, някой си правят колекции от тях, възможности много.

    Дали е изчезнал вид книгата – не! В никакъв случай книгата не ще изчезне. Тя ни учи на толкова много, показва ни неща, които окото не може да види и кара умът ни да изпитва съвсем нови усещания. Какво по-добро от това да седнеш с кафе и книга на перваза под слънчевите лъчи на мързеливият ден и да прочетеш любимият си роман?

    Leave a Comment

    This div height required for enabling the sticky sidebar